DEPILACIJA

Pet napak pri britju intimnega predela

Da koža po britju intime ne bi bila rdeča, razdražena in poškodovana, se izogibajte nekaterim napakam.
Fotografija: Pri britju intimnega predela bodite pozorni na nego pred in med odstranjevanjem dlačic in po tem. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pri britju intimnega predela bodite pozorni na nego pred in med odstranjevanjem dlačic in po tem. FOTO: Thinkstock

Zagotovo že veste, da si intimnega predela ne smete briti s topo britvico, da je treba dolge dlačice najprej pristriči in da je boljše kot gel za prhanje uporabljati brivsko peno. Obstaja pa še pet stvari, ki se jim je treba pri tovrstni negi izogibati in tako poskrbeti za gladko ter negovano kožo na tem delu telesa.

Britju pod prho

Takoj ko stopite pod prho, v roke vzamete britvico in si pod curki vode začnete odstranjevati dlačice, a boljše je počakati in britje pustiti za na konec. Zakaj?
Zato ker je neposredno po prhanju koža izdatno navlažena, dlačice so mehkejše, s tem pa se zmanjša verjetnost ureznine, draženja in vraščanja dlak.

Britju brez predhodnega luščila

Luščilo je odlična rešitev za preprečevanje vraslih dlačic ne glede na to, kateri način odstranjevanja poraščenosti uporabljate ali na katerem delu telesa vam to povzroča preglavice. Z njim se s kože odstranjujejo odmrle celice in druga umazanija, kar omogoča boljše britje in varuje pred vraščanjem dlak.

Negi z običajnim losjonom za telo

Prav je, da po britju kožo nahranite z losjonom, a za nežno, ki prekriva intimne predele, uporabite takšnega, ki ne vsebuje dišav in drugih dražečih dodatkov. Izberite losjon ali kremo z naravnimi in protivnetnimi sestavinami, ki pomirijo, nahranijo in navlažijo kožo.

Britju na suho

Ne glede na to, kako se vam mudi, nikoli se ne brijte brez brivske pene. Ta je obvezna v vsakem primeru. Če nimate časa za prho, na intimne predele za nekaj minut položite toplo brisačo, ki bo vsaj nekoliko zmehčala dlačice in omogočila boljši rezultat.

Ozka oblačila po britju

Naj bo seksi spodnje perilo ali oprijete hlače, s tesnimi oblačili, ki jih oblečete takoj po britju, koži ne delate koristi. Ta namreč pritiskajo na pobrito področje in s tem povečujejo verjetnost draženja in vnetja. S tesnimi oblačili počakajte vsaj uro ali dve, da se koža nekoliko pomiri, še boljše pa bo, če ji bo stik z njimi prihranjen vso noč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije