PRIPRAVE NA POLETJE

Pet najboljših čajev za lepo postavo

Objavljeno 24. maj 2019 07.14 | Posodobljeno 24. maj 2019 08.57 | Piše: M. F.

V pripravah na bližajoče se poletje si lahko do lepega telesa pomagate tudi s premišljeno izbranimi čaji.

Dve skodelici zelenega čaja na dan za lepo postavo. FOTO: Thinkstock
Res je, da čaj sam po sebi za dosego cilja ne bo dovolj. A če si boste ob redni vadbi in premišljeno izbrani prehrani pomagali s pravim, boste hitreje dosegli cilj, ki ste si ga zadali spomladi. Saj veste: do poletja oblikovati telo. Ti topli napitki vam bodo pri tem v največjo pomoč.

Metin čaj

Čaj poprove mete je idealen zaveznik v boju z nakopičenimi maščobami. In ne samo to, zaradi svojega prijetnega vonja blaži tek in zavira lakoto. Študija, katere izsledke so objavili v časopisu Journal of Neurological and Orhopaedic Medicine, je namreč pokazala, da je z rednim pitjem metinega čaja lažje nadzorovati količino zaužite hrane, hkrati pa napitek poskrbi, da telo energijo znatneje črpa iz maščobnih zalog.

Mača čaj

Tudi mača čaj je znan po tem, da spodbuja topljenje maščobnih oblog na telesu. Zlasti tistih, ki se nakopičijo na trebuhu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj prebuja, dviguje koncentracijo, spodbuja izmenjavo snovi v telesu in pripomore k izrabi maščobnih oblog. Vse to si je mogoče zagotoviti že zgolj z dvema skodelicama na dan.

Čaj iz goji jagod

Iz posušenih goji jagod je mogoče skuhati okusen in postavi prijazen čaj. Ta spodbuja presnovo, pospešuje porabo kalorij in je sovražnik na bokih in trebuhu nakopičenih maščobnih oblog.

Beli čaj

Beli čaj je še en zaveznik lepe postave. Sestavine iz njega preprečujejo nastajanje novih maščobnih oblog ter pospešujejo tanjšanje tistih, ki so že na trebuhu, stegnih ter bokih. Poleg tega premaguje utrujenost, krepi koncentracijo in je zelo okusen.
Deli s prijatelji