NEVARNO KUHANJE

Pazite! Splakovanje mesa pod vodo je nevarno

Ob nekaterih naših vsakdanjih navadah bi se bilo dobro malce zamisliti ... in jih spremeniti.
Fotografija: FOTO: Pilipphoto, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Pilipphoto, Getty Images, Istockphoto

Večno vprašanje, ali je treba surovo meso pred pečenjem oprati ali ne, je dobilo odgovor. Strokovnjaki svetujejo, da je treba pranje mesa pred pečenjem izkoreniniti.

Tisti, ki piščančje meso pred kuho temeljito operejo, verjamejo, da voda izpere bakterije z mesa. To splakovanje pa pravzaprav ni dobro, saj se s pranjem lahko bakterije razširijo po kuhinji, tj. kuhinjskih elementih, mizi … ali celo oblačilih.

Strokovnjaki so prepričani, da je edini pravi način za uničenje bakterij toplotna obdelava mesa, torej pečenje ali kuhanje. Opozarjajo, da meso, če res ne želite opustiti te navade, splaknite pod čim manjšim curkom vode, da ta ne škropi povsod naokoli. Predvsem pa je pomembno, da si po pripravi surovega mesa dobro umijete roke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije