Predstavitvena informacija

Odkritje: molekula, ki varuje pred srčno-žilnimi boleznimi

Učinkovina leta, čudežna molekula … o njem je lani završalo v javnosti, prepričal je tudi slovenske strokovnjake s področij kemije, farmacije in medicine. Njegov razcvet pa šele sledi.
Fotografija: FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images

Govorimo o resveratrolu, ki velja za molekulo prihodnosti. Z njim je povezan tudi tako imenovani francoski paradoks. Marsikdo se je že vprašal, zakaj Francozi tako redko zbolevajo za srčno-žilnimi boleznimi, ko pa vendar spijejo toliko alkohola? Za to naj bi imel zaslugo prav resveratrol, ki je v grozdnih jagodah oziroma predvsem v rdečem vinu.

Ključ v ohranjanju zdravega srčno-žilnega sistema
Srčno-žilne bolezni, kot so povišan krvni tlak, srčni infarkt, možganska kap, srčno popuščanje in periferne arterijske žilne bolezni so v razvitem svetu najbolj pogost razlog za prezgodnje smrti. Molekula resveratrola pripomore k ohranjanju zdravega srčno-žilnega sistema. Zato zdravniki in kardiologi svetujejo redno jemanje.


FOTO: Sanofarm
FOTO: Sanofarm


Kateri je najboljši
Uporabniki so že štiri leta zapored za najboljši resveratrol izbrali Resveratrol Forte, ki je bil hkrati tudi prvi pri nas. Za najboljšega v Sloveniji so ga izbrali tudi strokovnjaki, saj ima največjo vsebnost čistega resveratrola (200 mg) v eni tableti, poleg tega pa vsebuje še 200 mg drugih fenolnih spojin, kar je dodatno zagotovilo za učinkovitost. Ravno 200 mg čistega resveratrola je tudi priporočen dnevni odmerek.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije