Predstavitvena informacija

Odkritje: molekula, ki varuje pred srčno-žilnimi boleznimi

Objavljeno 06. februar 2019 08.20 | Posodobljeno 06. februar 2019 08.21 | Piše: P. I.

Učinkovina leta, čudežna molekula … o njem je lani završalo v javnosti, prepričal je tudi slovenske strokovnjake s področij kemije, farmacije in medicine. Njegov razcvet pa šele sledi.

FOTO: Getty Images
Govorimo o resveratrolu, ki velja za molekulo prihodnosti. Z njim je povezan tudi tako imenovani francoski paradoks. Marsikdo se je že vprašal, zakaj Francozi tako redko zbolevajo za srčno-žilnimi boleznimi, ko pa vendar spijejo toliko alkohola? Za to naj bi imel zaslugo prav resveratrol, ki je v grozdnih jagodah oziroma predvsem v rdečem vinu.

Ključ v ohranjanju zdravega srčno-žilnega sistema
Srčno-žilne bolezni, kot so povišan krvni tlak, srčni infarkt, možganska kap, srčno popuščanje in periferne arterijske žilne bolezni so v razvitem svetu najbolj pogost razlog za prezgodnje smrti. Molekula resveratrola pripomore k ohranjanju zdravega srčno-žilnega sistema. Zato zdravniki in kardiologi svetujejo redno jemanje.

Resveratrol po prodaji že prehiteva znani antioksidant koencim Q10, kmalu pa naj bi ga jemali že tako pogosto kot vitamin C.

image
FOTO: Sanofarm


Kateri je najboljši
Uporabniki so že štiri leta zapored za najboljši resveratrol izbrali Resveratrol Forte, ki je bil hkrati tudi prvi pri nas. Za najboljšega v Sloveniji so ga izbrali tudi strokovnjaki, saj ima največjo vsebnost čistega resveratrola (200 mg) v eni tableti, poleg tega pa vsebuje še 200 mg drugih fenolnih spojin, kar je dodatno zagotovilo za učinkovitost. Ravno 200 mg čistega resveratrola je tudi priporočen dnevni odmerek.

Ste vedeli?
V raziskovalnem projektu na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo so ugotovili, da bi morali za učinek ene tablete Resveratrola Forte pojesti več kot en kilogram jagod goji ali granatnega jabolka, ki sta najboljši sadni vir antioksidantov.

Podarite si čas in se zaščitite pred srčno-žilnimi boleznimi. Resveratrol Forte je na voljo v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah.
Deli s prijatelji