NI VSEENO

Najboljši dan za tehtanje

Da se je bolje kot zvečer tehtati zjutraj, je že dolgo znano, obstaja pa tudi določen dan, v katerem tehtnica zagotavlja najtočnejše podatke.
Fotografija: Najbolje se je tehtati v sredo zjutraj. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Najbolje se je tehtati v sredo zjutraj. FOTO: Thinkstock

Telesna teža stalno niha. Zjutraj je običajno manjša kot zvečer, nanjo vplivajo hormoni, zadrževanje tekočine v telesu in še bi lahko naštevali. Dobro znano je dejstvo, da se je primerneje kot zvečer tehtati zjutraj, so pa strokovnjaki z univerze Cornell dokazali tudi, da obstaja dan v tednu, ko tehtanje ponuja najboljše rezultate. Kot so zapisali v svojem poročilu, proti koncu tedna teža večinoma upade, čez vikend pa naraste. Vrednost na tehtnici je zato v nedeljo zvečer najvišja in v petek zjutraj najnižja. Če bi torej radi dognali, koliko natančno tehtate, bi morali na tehtnico stopiti v sredo zjutraj. Sredina tedna namreč pokaže povprečno težo, po kateri bi se morali orientirati.

Vsaj enkrat na teden

​Prav tako je ena od na to temo izvedenih študij pokazala, da ljudje, ki se tehtajo pogosteje, hitreje izgubljajo težo. Priporočljivo je tehtanje enkrat na teden, in sicer v sredo zjutraj. Težo boste tako imeli pod boljšim nadzorom in zlahka boste spremljali njeno upadanje ali porast.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije