LEPOTA

Nad podočnjake s krompirjem in kavo

Kolobarje pod očmi, ki so posledica prekratke noči, lahko ublažite z naravnimi maskami.
Fotografija: Temne podočnjake zabrišejo naravne negovalne maske. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Temne podočnjake zabrišejo naravne negovalne maske. FOTO: Thinkstock

Podočnjaki so največkrat posledica prekratkih noči in utrujenosti. Ker seveda vplivajo na videz in bi se jih radi kar najhitreje znebili, preizkusite dve naravni maski, ki vas pri tem ne bosta razočarali.

Maska s krompirjem

Krompir vsebuje veliko vitaminov in mineralov, ki blagodejno vplivajo na kožo, zagotavljajo enakomeren ten in premagujejo tudi posledice prekratkih noči ter dolgih ur zrenja v zaslon računalnika.

Uporaba je povsem preprosta: očiščen gomolj krompirja narežite na rezine, sveže položite na podočnjake in počakajte 15 minut. Nato jih odstranite in kožo splaknite s čisto vodo. Postopek vsak dan ponavljajte zjutraj in zvečer, podočnjaki pa bodo po nekaj dneh dni izginili.

Maska s kavo in kokosovim maslom

Malo mlete kave zmešajte z nekaj kapljicami kokosovega olja. Z blazinicami prstov mešanico nanesite na področje okoli oči in jo vtrite z nežnimi gibi.

Počakajte deset do 15 minut, da se povsem posuši, nato jo odstranite z robčkom ter polt umijte z vodo in negujte z vlažilno kremo. Nego ponavljajte nekajkrat tedensko. Kombinacija kave in kokosovega olja spodbudi krvni pretok, nahrani in navlaži kožo ter odpravi temne izdajalce pomanjkanja počitka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije