Predstavitvena informacija

Mozolji – kako jih odpraviti enkrat za vselej?

Objavljeno 13. september 2018 09.10 | Posodobljeno 13. september 2018 10.48 | Piše: Promo Delo promo@delo.si

Mozolji so pogosta oblika bolezni kože, ki pesti mlade in tudi starejše. V nekem obdobju lahko prizadenejo več kot 80 odstotkov populacije. Značilno se pojavljajo na tistih mestih, na katerih je zelo veliko žlez lojnic – na obrazu, vratu in zgornjem delu trupa. Danes si bomo pogledali, kako nastanejo mozolji in predvsem, kako jih najbolj učinkovito odpravimo.

  

Kako nastanejo mozolji?

 
Mozolji nastanejo zato, ker se lasni mešiček oziroma pora zamaši z lojem, odmrlimi kožnimi celicami in bakterijami.
Žleze lojnice, ki so pod kožo ob lasnem mešičku, izločajo maščobo, ki se imenuje sebum. Sebum – če ga ni preveč – ščiti kožo pred izsušitvijo. Lahko pa se zgodi, da žleze lojnice proizvajajo preveč loja, ta pa se spoprime z odmrlimi kožnimi celicami in umazanijo na koži.
 

Seveda ne manjkajo niti bakterije, ki imajo naravnost idealne razmere za razmnoževanje. Tako lahko pride do hudih vnetij podkožja in okoliških tkiv.
image
  

Vzroki za nastanek te kožne nadloge žal še niso natančno raziskani. Zagotovo pa lahko napišemo, da mozolji nastanejo zaradi hormonskega neravnovesja. Zato so še posebej pogost in neprijeten pojav med adolescenco ter vplivajo na najstnikovo samopodobo in samozavest.
 
Z ustrezno nego kože pa jih lahko učinkovito uničimo in preprečimo nastanek novih. V nadaljevanju vam pokažemo, kako!

Mozolji se delijo na več skupin

Poznamo:

  • Beli ogrc, ki nastane takrat, ko bakterije in loj ostanejo pod površino kože. Take mozolje lahko opazimo kot drobne bele pikice, lahko pa so očem tudi nevidni.
  • Črni ogrc nastane takrat, ko se pora odpre. Pri tem loj, pomešan z nečistočami, na zraku oksidira.
  • Papule so mozolji, ki nastanejo ob preboju stene lasnega mešička. Pri tem bele krvne celice prodrejo v kožo, pora pa se vname.
  • Pustule se razvijejo nekaj dni kasneje, in sicer ko se bele krvne celice pomaknejo proti površini kože. Opazimo lahko belkasto izboklino, torej tipičen mozolj.
  • Ciste in noduli pa so mozolji, ki so najhujše oblike. V teh primerih začnejo bakterije prodirati v sosednja tkiva in tako okužijo večji del podkožja.

 
image
FOTO: Getty Images/istockphoto

Mozolji nastanejo zaradi številnih dejavnikov

 
Pri tem naj še enkrat poudarimo že omenjene hormonske spremembe, potem pa so tu še stresno življenje, dednost, draženje kože, neustrezna prehrana, cigarete, alkohol in podobno. Predvsem vam odsvetujemo stiskanje, saj lahko to vnetje samo še poslabša, nastanejo lahko celo brazgotine.
 

Priporočamo vam, da uporabljate kozmetične izdelke brez maščob. Veliko pozornosti namenite negi kože z ustreznimi in kakovostnimi sredstvi ter poskrbite, da bo čista. Tako bodo mozolji le še preteklost.
 

Predstavljamo vam svetovni hit komplet proti mozoljem!

S pomočjo najboljših naravnih sestavin in znanosti se bodo vaši mozolji poslovili enkrat za vselej, če se jih boste lotili z naslednjimi izdelki, ki jih svetujejo tudi znane Slovenke:
 
image
PostQuam

Ta izjemno učinkoviti komplet proti mozoljem sestavljajo zgolj trije izdelki profesionalne kozmetične znamke PostQuam, za uporabnike, ki ne uporabljajo ličil, pa sta dovolj že dva izdelka iz kompleta (Anti-Acne gel in Čistilni gel). Vas zanima, zakaj so ravno ti izdelki postali svetovni hit in najboljša rešitev za mozolje?
 

Čistilni gel PostQuam

Izvrsten čistilni gel vsebuje glicerin, ki je splošno znan kot izjemno učinkovita sestavina za odstranjevanje mozoljev. Kako tudi ne, saj zaradi večje sposobnosti vezave vode pomaga ohranjati vlago v koži. Tako se koža ne masti in ne veže nase različnih nečistoč. Uporablja se neposredno pred nanosom gela Anti-Acne, in sicer zjutraj in/ali zvečer.
 
Več o izdelku si preberite tukaj >>

Micelarna vodica PostQuam

Vodica je namenjena učinkovitemu čiščenju obraza in predela okrog oči. Z njo boste poskrbeli tudi za odvečna ličila na obrazu. Ne vsebuje mila, zato ne draži kože in poskrbi za njeno ravnovesje. Uporabite jo predvsem zvečer, ko boste želeli svoj obraz temeljito očistiti.
 
Več o izdelku si preberite tukaj >>

Gel PostQuam Anti-Acne

Najboljše smo prihranili za konec. Gel PostQuam Anti-Acne oz. Acne Control Cream je vrhunski liposomni gel in lahko ste prepričani, da bo hitro in učinkovito opravil z mozolji in vsemi estetskimi težavami kože, ki vas pestijo. Učinkovito poskrbi za ustrezno ravnovesje kože, uravna izločanje loja in popolnoma odpravi mozolje. Uporabite ga enkrat ali dvakrat dnevno, obvezno pa ga nanašajte na čisto in suho kožo!
 
Več o izdelku si preberite tukaj >>

image
Kaja Karba

Seveda si lahko priskrbite samo gel Anti-Acne, a vam priporočamo, da uporabljate tudi čistilni gel in micelarno vodico. Zakaj? Kožo je treba pred nanosom gela Anti-Acne res temeljito očistiti, zato se oba izdelka PostQuam za čiščenje obraza (čistilni gel in micelarna vodica) odlično dopolnjujeta z njim. Prepričani ste lahko, da boste najboljše rezultate dobili le s souporabo vseh treh izdelkov!
 
Uporabo kompleta PostQuam svetuje tudi Kaja Karba, najbolj znana slovenska youtuberka, katere nasvetom o make upu sledi več kot 17.500 naročnikov. Kako jih uporablja sama in zakaj jih priporoča, si lahko ogledate v naslednjem videu:
 

Adijo, mozolji! Pozitivne spremembe boste na koži opazili zelo kmalu, prav gotovo še med uporabo prvega kompleta!

 

Za naročila je trgovina PostQuam v Sloveniji dosegljiva tudi po številki 031 401 302.
Deli s prijatelji