V PRIČAKOVANJU POLETJA

Mleko in jedilna soda za lepa stopala

Objavljeno 16. april 2018 07.00 | Posodobljeno 17. april 2018 08.15 | Piše: M. F.
Kombinacija mlečne kisline in jedilne sode pozitivno vpliva na del telesa, ki bo poleti večkrat vsem na očeh.
S primerno nego poskrbite za lepa in mehka stopala. FOTO: Thinkstock
Običajno v hladnejšem delu leta nekoliko pozabite na svoja stopala, a bolj kot se bliža poletje in z njim čas odprte obutve, bolj se zavedate, da bo treba z njih odstraniti trdo in razpokano kožo, ki kazi njihov videz. Pri tem sta vam lahko v pomoč sestavini, ki ju imate v kuhinji: mleko in jedilna soda. Poglejte, kako ju uporabiti.

Potrebujete:

  • od dve do štiri skodelice mleka,
  • peščico jedilne sode,
  • veliko posodo, v katero gresta stopali.

Priprava kopeli

  • Mleko segrejte, a pazite, da ne bo prevroče.
  • Segretega prelijte v posodo in mu dodajte jedilno sodo.
  • V mešanico pomočite stopala in s tekočino zmasirajte tudi dele, ki niso potopljeni v kopeli.
  • Po masaži noge vsaj še pol ure namakajte.
  • Na koncu jih splaknite pod čisto tekočo vodo in jih dobro posušite.
Že po prvi negi boste zadovoljni z učinkom, saj kombinacija izjemno pozitivno vpliva na kožo: mlečna kislina jo zmehča, jedilna soda pa z nje odstranjuje grobo in trdo kožo. Do poletja si čim večkrat privoščite to kopel in stopala vam bodo zgolj v ponos.  
Deli s prijatelji