MASKA

Maska briše gube z obraza

Zaradi japonske maske, katere glavna sestavina je riž, bomo videti deset let mlajši.
Fotografija: Če imate suho kožo, si obraz umijte s tekočino, v kateri se je kuhal riž.
Odpri galerijo
Če imate suho kožo, si obraz umijte s tekočino, v kateri se je kuhal riž.

Vsi bi bili radi videti mladostni, mlajši, brez nadležnih gub, in za to je prenekateri pripravljen porabiti veliko denarja. A mask ni treba vedno kupiti, pripravimo si jih lahko kar v domači kuhinji, seveda s pravimi sestavinami. Med te spada riž, iz katerega pripravite japonsko masko. Riž velja za zdravo kozmetično sredstvo, bogat je z vitamini skupine B, ki stimulirajo rast in obnovo celic, blaži vnetne procese na koži, kar Japonke dobro vedo in s pridom uporabljajo to masko.

Riž lahko uporabimo kot masko. FOTO: Guliver/Getty Images
Riž lahko uporabimo kot masko. FOTO: Guliver/Getty Images

Gub sicer ne moremo preprečiti, saj so del naravnega procesa staranja, lahko pa upočasnimo njihov nastanek, zato si le pripravite riževo masko; riž namreč vsebuje močan antioksidant, ki stimulira nastanek kolagena. Potrebujete ga 2 do 3 žlice, žlico medu in žlico mleka. Riž skuhajte: dajte ga v hladno vodo in kuhajte do mehkega. Potem precedite, vode ne zavrzite. Riž oplaknite z vodo, dodajte žlico mleka, premešajte in dodajte žlico medu in spet dobro premešajte, da se sestavine povežejo.


Masko nanesite na očiščeno kožo obraza in vratu. Pustite delovati 20 minut, potem pa zmes odstranite z robčkom in obraz umijte z vodo, ki je ostala pri kuhanju riža. Prevretek namreč odlično vlaži kožo, upočasnjuje nastajanje melanina ter tako preprečuje nastanek pigmentnih madežev, obstoječe pa svetli. Tekočino, ki vam je ostala po kuhanju riža, lahko (v steklenički s pokrovčkom) hranite v hladilniku do štiri dni; lahko jo tudi zamrznete v modelčkih za led in uporabite za masažo obraza.
Z redno uporabo maske, tako pravijo uporabnice, bo koža postaja bolj čista, gladka, napeta.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije