Malenkosti za lepšo kožo

Lepa koža ni le posledica primerne nege
Fotografija: Dobra krema še zdaleč ni vse.
Odpri galerijo
Dobra krema še zdaleč ni vse.

Osnovno nego kože ste že usvojili, končno ste našli zase primerne kreme, vzpostavili vsakodnevno rutino čiščenja kože in vsak teden obrazu namenite še globinsko razvajanje, a bistveno boljših rezultatov še vedno ni? Morda se problem skriva v malenkostih, ki jih zagrešite vsak dan in na katere marsikdo niti ne pomisli.

Čiščenje telefona

Pozimi vsakodnevno uporabljamo kapo in šal, zato ju tudi večkrat operimo.
Pozimi vsakodnevno uporabljamo kapo in šal, zato ju tudi večkrat operimo.
Pomislite, koliko časa v dnevu je vaš telefon prislonjen na lica. Med telefoniranjem se z večjo površino dotika obraza in tako se na napravo prenesejo ostanki ličil, zlasti pudra. Posledica je seveda umazan mobilni telefon s polno bakterij, ki ob ponovnem stiku znova pridejo na obraz. Priporočamo redno čiščenje s krpico iz mikrovlaken. Namenjena je čiščenju in vzdrževanju steklenih ter občutljivih površin in ne pušča dlačic. Prav zato je idealna za čiščenje zaslona mobilnega telefona. Njen rob namočite v vodo. Iz nje iztisnite odvečno tekočino in najprej zaslon očistite z mokro, nato pa še s suho polovico krpice. Izognite se mikrofonu in zvočniku, da vanju ne bi prišla vlaga.

Pogosta menjava prevleke za vzglavnik

Kako pogosto menjamo posteljnino, je stvar vsakega posameznika, a dejstvo je, da se preobleka vzglavnika umaže hitreje kot tista za odejo. Torej jo moramo menjavati pogosteje in se ne ozirati na to, ali je posteljnina v kompletu ali ne. Zamenjava prevlek bo velikokrat pripomogla k boljšemu stanju kože, sploh če imate akne. Umazanije, maščoba in mrtva koža se nabirajo na vaši prevleki in zapirajo vaše pore. Rešitev je menjava prevlek na nekaj noči.

Brisača samo za vaš obraz

Verjetno se vam bo zdel nasvet nesmiseln, saj seveda uporabljate posebno brisačo za obraz. A marsikdo je ne in zdaj je čas. Tudi to, seveda, menjajte pogosteje kot tisto za telo.

Redno čiščenje las

V kopalnici naj bosta brisači za telo in obraz ločeni.
V kopalnici naj bosta brisači za telo in obraz ločeni.
Lasje so marsikdaj težava, pomislite samo na frufru. Mnogim so se ob novi pričeski s frufrujem pojavili tudi novi mozoljčki. Zato moramo lase redno umivati, sploh če nosimo takšno pričesko, da se lasje dotikajo obraza.

Redno pranje šala in kape

V mrazu velik predel obraza radi skrijemo pod kapo in šal. Zato ju moramo seveda redno prati ter preprečiti prenos umazanije, pudra in bakterij na obraz. Ne bo dovolj le ob koncu ali na začetku sezone, na zimske modne dodatke se moramo spomniti tudi med sezono nošenja.

Znojenje z umitim obrazom

V telovadnico oziroma na kakršno koli rekreacijo se odpravite brez ličil. Med telesno dejavnostjo se namreč znojimo, pore se odprejo, ličila lažje zaidejo vanje in jih zamašijo, zato se hitro pojavijo mozolji. Prav tako polt pod plastmi ličil ne more dihati. Po vadbi vedno umijte obraz, to naj bo vaša obveza ne glede na to, ali vadite z ličili ali brez njih. Po vsaki vadbi temeljito očistite obraz in odstranite ostanke znoja, kožnih maščob in bakterij. Priporočljivo je tudi shladiti kožo in preprečiti, da bi se žilice v njej trajno razširile.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije