DUHOVNI NASVET

Ljubezen poiščite v sebi

Pri sebi spremenite tisto, kar vas moti pri drugih. Ljudje okoli vas bodo samodejno odslikali novo stanje.
Fotografija: Naše prepričanje vedno odseva v okolici, zato naj bo ljubezen do sebe osnova za to, da vas imajo radi tudi drugi. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Naše prepričanje vedno odseva v okolici, zato naj bo ljubezen do sebe osnova za to, da vas imajo radi tudi drugi. FOTO: Guliver/Getty Images

Stanje vaših odnosov pokaže, koliko ste v stiku s seboj, koliko uresničujete svoje potenciale in talente in sledite svojemu srcu. Ker enako privlači enako, pomeni, da lahko s spreminjanjem sebe vplivamo na to, kako se drugi vedejo do nas. Odslikavajo nam namreč naše čustveno stanje in verjetno ste že opazili, da se, ko se ne počutite dobro ali niste osrediščeni, vsi v vaši bližini zarotijo proti vam. Pa vendar pogosto raje, kot da bi kaj spremenili, sledimo poznanim vzorcem in navajenosti, ostajamo v udobju utečenega.

Ljubezen do sebe je moč. Sestavljena je iz različnih komponent: samopoznavanja, zavedanja lastne vrednosti, samozaščite, samopodobe, samouveljavitve, samonadzora, samozaupanja. Ko postane samospoznavanje neizogibno, se je treba zavedati vseh. Številne ženske na tej točki stopijo nazaj v utečeni vzorec. Da bi bile kaj vredne, se morajo dokazati, ukrepati, napredovati … Toda tisto, kar je pri ljubezni do sebe ključno, je ravno nasprotno – ko se imaš rad, ti ni treba početi ničesar! Ravno nenehno pehanje navzven, proti fiktivni točki napredka, je glavna napaka! Radi se morate imeti tukaj, zdaj, v tem trenutku, ne da bi morali spremeniti kar koli, da bi bili deležni te ljubezni. Prekiniti morate krog dajanja, prizadevanja in razdajanja in sprejeti vse, kot je. »Sem, kar sem, in to je dobro!« bi se moral glasiti vaš novi moto.

Ne potrebujete vzorcev in zunanjih potrditev – ljubezen in vse, kar potrebujete za dobro počutje, lahko najdete v sebi. Opazili boste, da vas, ko se dobro počutite v svoji koži in ste samozavestni, obdajajo sami pozitivno naravnani ljudje, ki ne pritiskajo na vaše šibke točke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije