PROTI STARANJU

Koži prija ledena masaža

Manjša rdečica obraza in upočasnjeno nastajanje gub sta koristna posledica tretiranja kože z ledom, če to delamo pravilno.
Fotografija: Ste že poskusile ledeno terapijo?
Odpri galerijo
Ste že poskusile ledeno terapijo?

Poletje je lahko neizprosno do naše kože. Ampak rešitev je več kot očitna in na dlani, no, v zamrzovalniku: v vročih dnevih je naš zaveznik led!

Vsaka bi rada lepo, sijočo kožo in pri tem nam lahko pomaga ledena masaža. Če z ledenimi kockami potegnemo po obrazu, se bo izboljšala cirkulacija krvi, ki daje koži zdrav, naraven lesk. Da bi še bolj blestela, lahko zamrznemo spasirano sadje, jagode, denimo.

Kocke ledu lahko ublažijo vnetje pa rdečino, tudi zaradi oziroma okoli mozolja, in razne madeže na obrazu. Koristijo tudi pri temnih kolobarjih okoli oči. Ker pri tem pomagajo tudi obloge iz kumar, namesto navadne vode raje zamrznemo kumarični sok, tako bomo ubili dve muhi na en mah.



Če bi radi na hitro osvežili kožo, pred večernim izhodom, na primer, si obraz umijte z mrzlo vodo, ki ste ji dodali nekaj kock ledu: koža bo napeta, sijoča. Led je poceni gladilec in utrjevalec kože. S kockami ledu nekajkrat nežno potegnite po obrazu, preden se naličite: led bo zaprl pore, koža bo videti gladka in naravnost popolna, izvrsten bo tudi vaš naličeni videz.

Namesto ledenih kock si lahko pomagamo z zamrznjenimi kumarami. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Namesto ledenih kock si lahko pomagamo z zamrznjenimi kumarami. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Nihče ne more ubežati staranju, no, razen če ne obiščemo plastičnega kirurga. A če z ledom redno masiramo kožo na obrazu, bomo okrepili njeno elastičnost, posledica pa je upočasnjen nastanek gub, upočasnjeno nastajanje novih in blaženje prvih znakov staranja.

Ko led vzamemo iz zamrzovalnika, malce počakamo, preden ga uporabimo (obraz naj bo očiščen), lahko ga ovijemo v tkanino, gazo. Nikoli ga na obrazu ne puščamo predolgo, da ne bi popokale kapilare, na enem predelu se zadržujemo največ minuto. Ne uporabljamo ga tam, kjer so kapilare že popokane, previdni smo tudi okoli oči, zlasti če kocka ni samo iz vode. Vedno masiramo nežno, v majhnih krožnih gibih. In ne pozabite: ledena terapija lahko traja največ deset minut. Če pa je mraz neugoden, takoj prenehamo. Namesto vode lahko, kot smo omenili, zamrznemo na kolobarje narezane kumare ali njihov sok ali pa zeleni čaj, tudi kamilični, in druge naravne sestavine, ki negujejo kožo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije