Jabolko z močjo kave

Če ste vsako jutro brez prave energije, se namesto s kavo okrepčajte z jabolkom.
Fotografija: Jutranjo kavo lahko učinkovito nadomesti jabolko. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Jutranjo kavo lahko učinkovito nadomesti jabolko. FOTO: Thinkstock

Kaj bi se zgodilo, če bi si namesto skodelice jutranje kave privoščili jabolko? V resnici veliko dobrega, kajti jabolko raven energije dvigne tako učinkovito kot priljubljen črni napitek.

Zaveznik kofein

Eden od razlogov, da je kava tako priljubljena, se skriva v kofeinu. Ta stimulira živčevje ter dvigne krvni tlak, kar se med drugim kaže z novim odmerkom energije. In kje so tu jabolka?

Kot so zapisali strokovnjaki z univerze Cornell, vlakna, sladkor, vitamini in antioksidanti v jabolkih pozitivno vplivajo na raven energije. Res je sicer, da sadeži ne vsebujejo kofeina, a v povprečnem jabolku se nahaja od 13 do 19 gramov lahko prebavljivega sladkorja, ki dvigne krvni tlak in zagotavlja življenjsko moč.

Torej: jabolko ali kava?

Zapriseženi kavopivci lahko ostanejo pri priljubljeni pijači, ki prinaša številne prednosti za zdravje, kajti v zmernih količinah  varuje srce in možgane. Študije so pokazale, da imajo zmerni pivci kave manj možnosti za srčno-žilne bolezni, sladkorno bolezen tipa dve in parkinsonovo bolezen.

A ker z njo ni dobro pretiravati, je namesto še ene skodelice bolje pojesti jabolko, ki za nameček skrbi še za bolj bele zobe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije