RAZVAJANJE

Jabolčni kis proti neprijetnim vonjavam in za lepo kožo

Objavljeno 15. april 2019 06.50 | Posodobljeno 15. april 2019 08.03 | Piše: M. F.

Jabolčni kis ima številne pozitivne učinke na zdravje in lepoto.

Za lepo in zdravo kožo kopeli dodajte jabolčni kis. FOTO: Thinkstock
Lepoti in zdravju najbolj prijajo darovi narave. Eden od njih je jabolčni kis. Iz njega lahko pripravite sproščujočo kopel, poglejte pa pet razlogov, zakaj bi si jo morali.

Zmehča suho kožo

Namakanje v jabolčnem kisu pripomore k vzpostavljanju prave vrednosti pH kože, jo navda z mehkobo in je dobrodošlo za vse, ki se borijo z luskavico ali ekcemi. Vendar pozor, kopel ni primerna, če so na koži odprte rane.

Pripomore k premagovanju prhljaja

Kis vsebuje protibakterijske in protiglivične snovi, ki pomagajo pri odpravi in preprečevanju prhljaja.

Pomaga pri odpravljanju mozoljev

Kis učinkovito čisti kožo ter deluje protivnetno in je zato odličen tudi pri težavah z aknami in mozolji.

Deluje kot naravno luščilo

Jabolčni kis vsebuje alfahidroksilno kislino, ki na polt deluje kot luščilo, kar pomeni, da z nje odstranjuje odmrle celice in ji zagotavlja zdravje ter mehkobo.

Premaguje neprijetne vonje

Tudi to je zasluga protiglivičnim in protibakterijskim sestavinam kisa. Te s kože odstranjujejo bakterije, ki razkrajajo znoj in s tem povzročajo neprijetne vonjave. Učinek je dobrodošel za vse, ki se izdatno znojijo.

Recept za kopel

Polni kadi vode dodajte pol skodelice kisa. Če se koža nanj ne bo burno odzvala, lahko dodate še dve skodelici. Za boljši učinek v vodo stresite pest grenke soli, ki skrbi za zdravje sklepov in mišic. Namakajte se pol ure in se splaknite z običajno vodo. Ne uporabljajte mila, saj to izniči učinek kisa.
Deli s prijatelji