NEPRIJAZNO

Devet najslabših živil, če se želite znebiti celulita

Nobenega dvoma ni, da nekatera živila znatno povečujejo količino pomarančaste kože.
Fotografija: Preveč soli ne koristi lepi, napeti koži na zadnjici in bedrih. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Preveč soli ne koristi lepi, napeti koži na zadnjici in bedrih. FOTO: Thinkstock

Obstajajo živila, ki močno vplivajo na nastanek in videz celulita. Ta je v veliki meri povezan z genetiko, hormoni in načinom življenja, vsaj nekoliko pa je njegovo količino in opaznost mogoče zmanjšati tudi z izogibanjem nekaterim jedem. Katere so, če vas muči celulit, nezaželene?

Predelane mesnine in sir

Predelane mesnine vsebujejo veliko nasičenih maščob in soli. Prav zaradi teh se celulit veča. Tudi nekateri siri, denimo feta, vsebujejo veliko soli. Sol v telesu zadržuje vodo, zato je celulit, če z njo pretiravate, opaznejši.

Gazirani in sladki napitki

Sladkor iz gaziranih in drugih sladkih pijač se v telesu veže na kolagenska vlakna, ta zato slabijo, koža izgublja elastičnost, celulit na stegnih in zadnjici pa vidnejši, kot če bi žejo gasili samo z običajno vodo.

Razne omake

Kupljene omake vsebujejo veliko sladkorja, soli in škodljivih maščob, vsi ti pa so sovražniki lepe in napete zadnjice.

Slana skuta

Kje je povezava med slano skuto in celulitom? V soli. Ne glede na to, kako radi jo imate, ta ni prijateljica gladkih stegen.

Pica

Vsebuje kombinacijo maščob, zaradi katerih je oviran pretok krvi po telesu, in soli, ki spodbuja zadrževanje vode v organizmu. Zaradi slabega pretoka se strupene snovi ne izločajo iz organizma, zaradi večje količine v telesna tkiva ujete vode pa je celulit opaznejši.

Sojina omaka

Tudi ta je bogata s soljo, zaradi katere je pomarančna koža vsak dan opaznejša.

Enostavni ogljikovi hidrati

Bela moka, bel riž in beli sladkor niso primerni. V telesu se namreč enostavni ogljikovi hidrati spremenijo v glukozo, ta pa uničuje kolagenska vlakna.

Slani prigrizki

Čips, krekerji, slane palčke in slani oreščki. Vsem je ob drugih škodljivih snoveh skupno še preveč soli.

Razna peciva

Kombinacija maščob, sladkorja in bele moke zagotovo primerna za gladko kožo. Kadar se jim ne morete upreti, celulit postaja vse trdovratnejši in opaznejši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije