SEZONSKO SADJE

Češnjev sok za vitko telo in zdrave mišice

Okusne, sočne in sladke češnje premorejo zdravilno moč.
Fotografija: Češnjev sok med drugim pripomore k regeneraciji mišic. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Češnjev sok med drugim pripomore k regeneraciji mišic. FOTO: Thinkstock

Češnje sodijo med najokusnejše sadeže, hkrati so pravi balzam za telo, saj se ponašajo s številnimi pozitivnimi učinki na zdravje.

Zalogaj antioksidantov in vlaknin

Njihova prehranska vrednost se skriva v vlakninah, ki spodbujajo prebavo in manjšajo količino slabega holesterola v krvi, pripomorejo k topljenju maščobnih oblog na trebuhu, so odličen sadež za doseganje in ohranjanje primerne telesne teže in delujejo protivnetno, saj vsebujejo številne močne antioksidante. Med drugim po napornem treningu blažijo vnetja in bolečine v mišicah, koristne pa so tudi pri kroničnih vnetjih, kot sta artritis ter revma.

Sezono češenj je nedvomno pametno izkoristiti. Okusne so sveže, v slaščicah in kompotih, iz njih pa je mogoče pripraviti tudi močan napitek, ki prežene lakoto, pomaga pri hujšanju in premaguje vnetne procese v telesu.

Sestavine za napitek s češnjami

  • 100 gramov češenj
  • pest listov sveže špinače
  • ena banana
  • trije decilitri jogurta (najboljše kozjega)
  • sok polovice limone

Priprava

Iz češenj odstranite koščice, špinačo operite in jo narežite na koščke. Banano olupite in narežite na kolobarje, iztisnite sok limone. Vse sestavine, vključno z jogurtom, zmešajte v sekljalniku in enkrat na dan pijte sveže pripravljen napitek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije