RAJE NE

Čaj, ki med menstruacijo ni primeren

Namesto ingverjevega si v tistih dneh pripravite drugačnega.
Fotografija: Ingverjev čaj lahko počutje med menstruacijo poslabša. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ingverjev čaj lahko počutje med menstruacijo poslabša. FOTO: Thinkstock

Kadar vas pestijo menstrualne težave, je najbrž prva misel, ki se vam poraja, skodelica vročega čaja. A pozor, vsak ni priporočljiv. Na prvem mestu to velja za čaj, ki ga pripravite iz ingverja. Ta je sicer dobrodošel pri premagovanju različnih težav in je na splošno zdravju prijazen, ima pa tudi nekatere stranske učinke, ki jih ni dobro podcenjevati.

Zakaj ne

Če si ga boste privoščili med menstruacijo, bo kaj lahko vodil v močnejše krvavitve, saj je znano, da ingver redči kri. Vendar brez panike. Skodelica ne bo imela občutnejšega vpliva, če pa boste z njim pretiravali, bo lahko poslabšal počutje. Namesto tega si zato raje privoščite čaje, ki tegobe v tistih dneh blažijo: brogovita (večji odmerki so lahko strupeni, zato se pozanimajte o pravilni količini), rman, listi malinovca ali drugi zeliščni čaji.

Prav tako ingverjev čaj ni priporočljiv za osebe, ki uživajo zdravila za redčenje krvi, in tiste, ki jih čaka operativni poseg. V teh primerih se je pred uživanjem ingverjevega čaja vsekakor priporočljivo posvetovati z zdravnikom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije