Predstavitvena informacija

Ste plešasti? Za vas imamo rešitev!

Objavljeno 03. maj 2018 15.20 | Posodobljeno 16. maj 2018 11.36 | Piše: P. I.
Se počutite nelagodno, se morate poleti skrivati pred soncem? Zakaj ne bi sledili Waynu Rooneyju, Melu Gibsonu in Johnu Travolti ter si privoščili presaditev las?
FOTO: Highwaystarz-photography Getty Images/istockphoto
»Vsem svojim sledilcem želim sporočiti, da sem si dal presaditi lase. Zakaj pa ne, pri 25 sem bil plešast. Z rezultati sem zelo zadovoljen,« je junija 2011 tvitnil Wayne Rooney, nekdanji igralec Manchester Uniteda.

Kako poteka postopek presaditve las?
Postopek presaditve las razložijo v Polikliniki Dr. Maletić iz Zagreba in Daruvarja, kjer uporabljajo minimalno invazivno metodo FUE (Follicular Unit Extraction).

image
Ana, Ines in Duško Maletić FOTO: Tatjana Bjelajac Raduka, boris B


Mešičke las enega za drugim vzamejo z zatilja, dela lasišča, iznad ušes; lahko pa tudi z drugih delov telesa, kot so prsi, noge, brada. To storijo s posebnimi pripomočki. Za razliko od stare metode STRIP FUE na donorskem območju ne pusti brazgotin. Mešičke nato zložijo na podložke, jih preštejejo in v hranilni raztopini hranijo na določeni temperaturi, da preživijo zunaj telesa. Nato jih enega za drugim vsadijo v del, na katerem so lasje redki ali jih ni. Poseg je opravljen pod povečevalnim steklom, v lokalni anesteziji, in je popolnoma neboleč.
 
Priprave na poseg
Pacienti naj dva tedna pred posegom ne jemljejo acetilsalicilne kisline (andol, aspirin) in vitamina E. Pet dni prej naj ne uživajo alkohola, dva dni prej pa ne kave in čaja. V primeru jemanja drugih zdravil naj o tem obvestijo zdravnika, ki bo odločil, ali bo terapijo nadaljeval ali jo prekinil. Na dan posega se izvede ocena zdravstvenega stanja in se določi priprava na operacijo.

Okrevanje in rezultati
Po operaciji pacient prejme natančna navodila za negovanje lasišča. Kliniko lahko nemudoma zapusti. Od 15 do 16 tednov po posegu se začne rast novih las. Lasje, presajeni z metodo FUE, so naravnega videza in so lahko zelo gosti.

image
Pred presaditvijo las in po njej FOTO: Arhiv Poliklinike Dr. Maletić


Na Polikliniki Dr. Maletić se pohvalijo, da so pri posegu kar 98-odstotno uspešni, kar dokazuje tudi dejstvo, da so včlanjeni v ISHRS (International Society of Hair Transplantation Surgery), katerega del so lahko le zdravniki z vrhunskimi rezultati, ki spremljajo in uporabljajo najsodobnejše metode s tega področja.

image
FOTO: Internet


»Lasišče je še vedno nekoliko podpluto in zateklo, a ko se zaceli, boste prvi, ki ga boste videli. Mi lahko kdo priporoči dober gel za lase? Haha,« je svojim oboževalcem še sporočil Wayne Rooney, ki je sicer poseg opravil na kliniki v Londonu. Kdaj pa se boste opogumili vi?

Kontaktirajte polikliniko Dr. Maletić.
Zagreb: +385 1 7079 525 ali +385 91 6199 466;
Daruvar: +385 43 335 330 ali +385 99 6708 749.
Dosegljivi so tudi po e-pošti na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
 
Deli s prijatelji