POREDNO

Analni seks: obvezna pravila za velik užitek

Ob upoštevanju nekaj preprostih pravil bo analni seks obema v užitek.
Fotografija: Pri analnem seksu obvezno upoštevajta nekaj osnovnih pravil. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pri analnem seksu obvezno upoštevajta nekaj osnovnih pravil. FOTO: Thinkstock

Analni orgazem je dejstvo. Ob analni odprtini je namreč veliko živčnih končičev, ki ob pravilni stimulaciji pripeljejo do spolnega vrhunca. Res pa je, da je analni seks še vedno tabu in v intimnem življenju parov nima vloge, ki si jo zasluži. Drži tudi, da nekaterim prinaša več užitkov kot drugim, a če je strah pred nelagodjem in bolečino največja ovira, pri prvih in vseh naslednjih analnih občevanjih upoštevajta nekaj osnovnih pravil, da vama bo kar najlepše.

Brez naglice

Grobost in naglica sta izvzeti. Ona mora biti pred penetracijo res dobro vzburjena. Le tako ji ne bo povzročala bolečine. Z njo torej ne gre hiteti, vzemita si čas za predigro in dodatno draženje predela okoli anusa, za stimulacijo s prsti, penetracija pa naj bo počasna in nežna.

Nikoli brez lubrikanta

Ta je obvezna oprema. Anus drugače kot vagina nima sposobnosti vlaženja, hkrati so njegove mišice manj elastične in raztegljive, zato je dober lubrikant ne samo priporočljiv, temveč tudi nepogrešljiv.

Masiranje zadnjice

Vsako dotikanje zadnjice med spolnim odnosom (masiranje, stiskanje, božanje, gnetenje) lahko privede so močnega vzburjenja. Med analnim seksom naj bo zato deležna prave pozornosti.

Obvezna higiena

Ta je vedno, zlasti pa pri tej obliki spolnega odnosa zelo pomembna. Pred analnim seksom si privoščita prho (lahko skupaj kot predigro) in med odnosom upoštevajta dejstvo, da so v anusu drugačne bakterije kot v vagini ali drugje po telesu, zato naj si on po penetraciji v anus pred prodiranjem v nožnico umije penis ali zamenja kondom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije