Znanstvena dognanja za boljši seks

Obstaja veliko odkritij znanstvenikov, ki jih lahko s pridom izkoristite za boljši seks.
Fotografija: Do boljšega seksa pomagajo tudi dognanja znanstvenikov. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Do boljšega seksa pomagajo tudi dognanja znanstvenikov. FOTO: Thinkstock

Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na kakovost seksa. Med drugim del dneva, tedna in tudi barva sten v spalnici. Na kaj bi torej morali biti v prid boljšega spolnega življenja pozorni? Nekaj odgovorov na to vprašanje ponujajo znanstvena dognanja.

Barve v spalnici

Notranja opremljevalka Laurence Llewelyn Bowen toplo odsvetuje sivo in zeleno barvo sten v spalnici. To so po njenih besedah odtenki, ki dokazano ubijajo strast. Na drugi strani je pri parih, katerih stene v spalnici so vijoličaste, dvakrat bolj vroče v primerjavi s tistimi, ki te barve ne marajo. Če med te sodite tudi sami, povejmo, da imata spodbuden vpliv na spolno življenje še rdeča in modra.

Pravi čas

Dobro bi bilo, da bi bila ob sobotah okoli 23. ure zaljubljenca drug ob drugem. To je namreč čas, ko so ženske najbolj razpoložene za seks, je pokazala raziskava, ki jo je objavil britanski časopis Women’s Health.

Premišljeno izbrana posteljnina

Pri urejanju spalnice bodite dosledni in izberite pravo posteljnino. Ena od raziskav je namreč pokazala, da pari, ki imajo svilene ali satenaste rjuhe, seksajo pogosteje. Ti se namreč v povprečju ljubijo 4,35-krat tedensko, pari na bombažnih rjuhah pa le 2,72-krat na teden.

Trajanje je pomembno

Polovica sodelujočih, ki so sodelovali v veliki raziskavi podjetja Durex, je povedala, da so nezadovoljni s trajanjem seksa. Natančneje: menijo, da je ta prekratek. A ne glede na to je hitri seks še vedno zelo priljubljena spolna praksa.

Prijateljstvo z uslugami ni idealno

Čeprav se prijateljstvo z uslugami zdi na prvi pogled idealen dogovor, so raziskave pokazale, da posamezniki, vključeni v takšen odnos, velikokrat niso zadovoljni s seksom.

Še o seksu na prvem zmenku

Seks na prvem zmenku ni nujno morilec romantike in ljubezni, je pokazala nedavna študija univerze v Chicagu. Pari, ki na prvem zmenku skočijo med rjuhe, imajo prav toliko možnosti, da bodo oblikovali srečno zvezo kot pari, ki s tem korakom odlašajo z namenom, da bi se pred njim bolje spoznali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije