Zavrzite staromodna ljubezenska pravila

Nekdaj so morali prvi korak pri osvajanju narediti moški. Vsak zase ve, kdaj je pripravljen na intimo.
Fotografija: Ženske danes pogosto storijo prvi korak. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ženske danes pogosto storijo prvi korak. FOTO: Guliver/Getty Images

V času pametnih telefonov in vse druge moderne tehnologije je postalo jasno, da zmenki niso več, kar so bili, in da so se pravila v ljubezni nekoliko spremenila.

Moški bi morali ...

Včasih je bilo tako, da so morali moški narediti prvi korak pri osvajanju, danes pa je vedno več žensk, ki prevzemajo pobudo in moškega ogovorijo, povabijo na zmenek ... Včasih je bilo samoumevno, da moški plača pijačo ali večerjo, danes to stori tisti, ki povabi ven, to pa ni nujno močnejši spol. Moškemu ni treba več početi stvari, ki se jih je nekdaj od njih pričakovalo, čeprav je res, da številne ženske pogrešajo kavalirje.

Ženske bi morale ...

Počakati, kaj bo naredil moški, da se na to lahko odzovejo. Če je nekoč veljalo, da mora po zmenku prvi poklicati ali poslati sporočilo moški in da morajo ženske mirno počakati, jih je danes le malo, ki to še počnejo. Povsem razumljivo je, da ženska pokliče ali piše, ko tako začuti, oziroma da prva stori ta korak, drugače pa je, če ga vedno stori le ona. Takrat se je treba vprašati, ali čutita oba enako. Prav tako ni treba več čakati tri dni, preden z nekom stopite v stik po zmenku, danes s tem sporočate, da vas oseba ne zanima.

Ni seksa pred tretjim zmenkom

Vsakdo je drugačen, vsak par je drugačen, zato ima vsak (bodoči) par svoja pravila igre, med katere spada tudi to, kdaj bosta seksala. Nekateri so spontani in se jim to zgodi samo od sebe, drugi potrebujejo več časa in natančno preverijo, v kaj se spuščajo, vsekakor pa vsak zase najbolje ve, kdaj je pripravljen na intimo.

Vsakdo si zasluži priložnost

Ni res. Če vam nekdo ne diši, če čutite, da vas ne privlači, ne zanima ali da se družite zgolj iz vljudnosti in ker ste lepo vzgojeni, bodite tako iskreni do sebe in do druge osebe, da razmerju ne daste niti priložnosti.

Poroka lahko počaka

Včasih je veljalo, da je nekaj zmenkov dovolj za poroko, danes pa so časi krepko drugačni. Mladi se veliko manj zaljubljajo na slepo, ampak osebo najprej spoznavajo prek družabnih medijev, manj tvegajo in so preprosto bolj pripravljeni počakati na pravega človeka, kot da bi se jim kam mudilo. Prav tako dajejo večkrat prednost karieri pred poroko in družino, nasploh bi se prej radi prepričali, kakšna bo videti skupna prihodnost, preden se nekomu zaobljubijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije