ODGOVORI

Zato moški in ženske igrajo orgazme

Ne le ženske, tudi moški včasih zaigrajo orgazem, oboje pa k temu napeljejo enaki vzroki.
Fotografija: Orgazma ne igrajo le ženske. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Orgazma ne igrajo le ženske. FOTO: Thinkstock

Približno 80 odstotkov posameznikov vsaj enkrat v življenju zaigra orgazem, je razkrila anketa spletne strani Kinkly, katere osnovni namen je pomagati ljudem dosegati spolno zadovoljstvo.

Igrajo moški in ženske

V njej je sodelovalo 1.200 posameznikov, ki so odgovarjali na vprašanja o tem, kako pogosto v postelji uporabijo igralske sposobnosti in zakaj se zatekajo k igranju vrhunca. Izidi so razkrili, da ženske v tem prednjačijo, kajti 87 odstotkov pripadnic nežnejšega spola je navedlo, da je že zaigralo orgazem. Enako je priznalo 69 odstotkov moških.

Redno se igre poslužuje 37 odstotkov žensk in devet odstotkov moških. Kar 74 odstotkov prvih in drugih pa je prepričanih, da partner tega ne opazi.

Sicer so ženske povedale, da orgazem doživijo v približno 70 odstotkih spolnih odnosov, moški so navedli višje število. Oni ga okusijo v 86 odstotkih poskusov.

Zakaj pa najpogosteje zaigrajo?

Štirje najpogostejši odgovori na to vprašanje se pri obojih glasijo:
  • Nočem, da bi se partner počutil slabo.
  • Želim, da se seks čim prej konča.
  • Želim izpolniti pričakovanja partnerja.
  • Doživel(a) sem spolno zadovoljstvo, čeprav ne tudi orgazma, ki pa ga partner pričakuje.

Pričakovanja in realnost

62 odstotkov vprašanih meni, da bi oba partnerja morala med seksom doživeti vrhunec, a kot opozarjajo na omenjeni spletni strani, orgazem ni edini namen seksa in bi morali večjo vlogo pripisati samim občutkom, ki par med intimnim aktom prevevajo.

​Zato bi se morali prenehati obremenjevati s spolnim viškom, se samo prepustiti in predvsem prenehati igrati. Konec koncev je pomembnejša od samega cilja pot, ki do njega včasih vodi, spet drugič ne in s tem ni nič narobe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije