KOČLJIVA SITUACIJA

Zaljubili ste se v prijatelja, kaj pa zdaj?

Takšna občutja je težko priznati tako sebi kot partnerju. Soočanje z dejstvi je lahko tvegano.
Fotografija: Nekateri znaki izdajajo, da je zveza prerasla prijateljstvo. FOTO: Mixmedia/Getty Images
Odpri galerijo
Nekateri znaki izdajajo, da je zveza prerasla prijateljstvo. FOTO: Mixmedia/Getty Images

Imeti dobrega prijatelja je eden najlepših občutkov na svetu. Nihče vas ne razume in ne sprejema tako kot on, zato se meja med ljubeznijo in prijateljstvom pogosto zabriše. Kaj storiti, ko spoznate, da ste se zaljubili v prijatelja?

Čustva

Čustev se ne sramujte in jih ne zanikajte, nasprotno. Iskreno si jih priznajte, ali jih boste priznali tudi na glas, pa lahko odločite tudi pozneje. Pomembno je, da se jih zavedate, soočenje pa je odvisno od tega, kaj postavljate na kocko.

Tveganje

Če do prijatelja gojite ljubezenska čustva, to še ne pomeni, da on čuti enako. Če se boste izpovedali, tvegate zavrnitev, v najslabšem primeru pa tudi konec prijateljstva, česar si zagotovo ne želite, a se lahko zaradi zadrege zgodi ravno to. A ne glede na izid šteje vaša iskrenost, tudi če drugi vaše resnice ne morejo sprejeti ali razumeti.

Privlačnost

Pogosto se zgodi, da ne pomešamo zgolj ljubezni in prijateljstva, ampak tudi spolno privlačnost, zato si je treba odgovoriti na določena vprašanja: ste res zaljubljeni ali si želite prijateljstvo le malo začiniti s seksom? Vam je dolgčas v odnosu s partnerjem in prijatelja vidite kot rešitev? Ste nemirni, ker zase ne najdete pravega partnerja in ga vidite v prijatelju? Seksualna privlačnost ima lahko izvor tudi drugje.

Znaki

Pri odločitvi, ali prijatelju priznati zaljubljenost in s tem drugačna čustva, vam lahko pomagajo tudi nekateri znaki, ki jih pri drugih zagotovo zlahka prepoznate. Bežni dotiki, povečano število klicev ali sporočil, več druženja, opazke in pripombe, ki ne spadajo v prijateljske okvire, in spogledovanje naznanjajo, da je zveza prerasla prijateljstvo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije