ZORENJE

Zakaj ženske po 40. okušajo najboljši seks

Čeprav je morda na dnevnem redu redkeje, seks po 40. nedvomno odlikuje veliko kvalitet.
Fotografija: Z leti zadeve postajajo boljše. FOTO: Fizkes, Getty Images
Odpri galerijo
Z leti zadeve postajajo boljše. FOTO: Fizkes, Getty Images

Shane Watson, strokovnjakinja za intimne zveze in avtorica knjige Kako spoznati moškega po 40., govori iz lastnih izkušenj. Kajti tudi sama je svojo sorodno dušo spoznala po tem, ko je na torti upihnila 40 svečk ter odkrila marsikaj. Med drugim, da je seks po 40. z vidika pripadnic nežnejšega spola veliko boljši kot v zgodnejših letih. Svoje besede utemeljuje s spodnjimi dejstvi.

Sram in zadrega se umakneta

Negotovost vase, v izvedbo in tudi v videz telesa ne predstavljajo več ovir do dobre spolne izkušnje, kajti ženska po 40. ve, kaj zmore ter kaj zna, in temu namenja prednost.

Povedo, kar si mislijo

Zrela ženska z izkušnjami se ne obremenjuje s tem, da bi vedno morala ugajati in se podrejati. Če ji nekaj ni všeč in ji ne odgovarja, to brez zadrege pove. Tako kot tudi, kadar kaj prav posebej obožuje.

Nič jih ne spravi v zadrego

Tudi med seksom včasih pride do neprijetnosti in nerodnih situaciji, ki pa pri ženskah v 40. niso vir zadrege, temveč smeha in humorja.

Vedo, kaj bi rade

In ne pristajajo na manj. Zrela ženska ima na podlagi izkušenj izoblikovana jasna merila in dobro ve, kaj od parterja pričakuje, in se glede določenih postavk za nobeno ceno ni pripravljena pogajati.

Zavedajo se svojih odlik

Kar pomeni, da so samozavestne, v zdravi meri tudi kritične do sebe, a poznajo svojo vrednost in se nikomur ne pustijo poniževati, zasmehovati ali voditi do točk, kjer jim ni prijetno.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas