ZANIMIVO

Zakaj pari prenehajo seksati? Prevara je na dnu lestvice

Objavljeno 16. september 2020 21.09 | Posodobljeno 16. september 2020 23.04 | Piše: M. F.

Vzroki za umik spolnosti iz življenja para so različni, prevare pa ni na vrhu seznama.

Prevara je med vzroki za sušo v spalnici nizko na seznamu. FOTO: Gorodenkoff, Getty Images
Ohranjati strast in iskre v zakonu ni lahka naloga. Naj bodo posredi delo, starševstvo, številne obveznosti, dejstvo je, da spolno življenje parov pogosto trpi. Psihologi pa so ob pomoči več sto prostovoljcev izluščili konkretne odgovore, zakaj pari prenehajo seksati. Takole jih povzema The Sun.

Premalo navdušenja in premalo časa

Na vrhu seznama je pomanjkanje navdušenja, sledi pomanjkanje časa. Tretji morilec spolnega življenja je hiter način življenja z veliko obveznostmi, sledi slab seks. Nižje na lestvici so se znašli težave z značajem in stalno iskanje pozornosti. Zanimivo pri celotni zgodbi je, da je prevara čisto na koncu seznama, tik pred zlorabo.

Prepoznavanje vzrokov omogoča odpravo težave

Avtor študije, profesor Meneleos Apostolou z univerze v Nikoziji na Cipru, je povedal, da je treba prepoznati vzroke, zaradi katerih spolno življenje pristane na stranskem tiru.

»Težave v intimni sferi lahko povzročijo globoko čustveno bolečino, zato je nujno prepoznati vzroke za upad spolnega življenja in tako pripomoči k čustveni dobrobiti obeh partnerjev ter h kakovostnemu in zdravemu razmerju.«
Deli s prijatelji