RAZLOGI

Zakaj moški in ženske v stabilnih zvezah skačejo čez plot

Objavljeno 14. julij 2020 21.02 | Posodobljeno 14. julij 2020 23.48 | Piše: M. F.

Raziskava kaže, da je več kot polovica moških in žensk svojim partnerjem vsaj enkrat nataknila rogove.

Moške in ženske v objem drugega pahnejo različni razlogi. FOTO: Standret, Getty Images
Spletna stran Superdug je izvedla raziskavo, v kateri je sodelovalo dva tisoč prebivalcev stare ter nove celine. Namen študije je bil izluščiti razloge, ki enega od partnerjev napeljejo k skoku čez plot.

Polovica nezvestih

Kot se je v njej izkazalo, je več kot polovica moških in žensk partnerju vsaj enkrat nataknila rogove. Med Evropejci je 65,6 odstotka žensk in 59,8 odstotka moških svojega življenjskega sopotnika prevaralo enkrat, 34,4 odstotka žensk in 40,2 odstotka moških pa je nezvestobo zagrešilo večkrat. Na drugi strani luže je slika malo drugačna: 68,2 odstotka moških in 59,9 odstotka žensk je varalo enkrat, 38,1 odstotka moških in 40,1 odstotka žensk pa je bilo nezvestih večkrat.

Kaj pa razlogi?

Med največkrat navedenimi razlogi za varanje so Američanke izpostavile pomanjkanje pozornosti in podpore partnerja ter dvom o njegovi zvestobi.

Evropejke so nizale enake razloge, pri njih pa se je pogosto pojavljala tudi neustavljiva privlačnost ter občutek, da so seksi in poželjive, ki so ga bile deležne v objemu drugega.

Pri moških je bil glavni razlog varanja močna seksualna kemija in dejstvo, da jih je nekdo vztrajno zapeljeval.

Večina je priznala, da je čez plot skočila s prijateljem oziroma prijateljico. Z njim je telesne strasti okušalo 40,6 odstotka žensk in 32,9 odstotka moških. Sledili so sodelavci oziroma sodelavke.

Ujeti le redki

Večina je svoje dejanje obžalovala, kar 71 odstotkov Američanov in 57,8 odstotka Američank. Med Evropejci je dejanje obžalovalo 56,5 odstotka moških in 58,6 odstotka žensk. Več kot 56 odstotkov prešuštnikov nikoli ni bilo ujetih, največkrat pa so bili, z 21,6 odstotka, zasačeni Američani.
Deli s prijatelji