Zakaj in s kom varajo ženske ter zakaj čez plot skačejo moški

Odgovor na vprašanje, kaj pripadnike različnih spolov najpogosteje napelje na nečedno dejanje.
Fotografija: Pomanjkanje pozornosti partnerja je pri ženskah eden glavnih motivov za skok čez plot. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pomanjkanje pozornosti partnerja je pri ženskah eden glavnih motivov za skok čez plot. FOTO: Thinkstock

Snovalci spletne strani Ashley Madison, ki je namenjena poročenim in tistim v resni zvezi ter s katero ti spoznavajo kandidate za skok čez plot, so z anketo med uporabniki odgovorili na vprašanje, s kom in zakaj najpogosteje varajo ženske ter kaj k prevari največkrat napelje moške. K sodelovanju so povabili 1.300 pripadnikov obeh spolov. Ti so povedali, zakaj varajo, in tudi, po kakšnem ključu izbirajo kandidate.

Moška beseda

Od 400 sodelujočimi moškimi jih je 27 odstotkov povedalo, da tedaj, ko so v razmerju nesrečni, tolažbo najpogosteje poiščejo v objemu (ali bolje rečeno postelji) ženske, ki jo že poznajo. 23 odstotkov pa jih je zaupalo, da bi kandidatko za afero z veseljem spoznali prek spletne strani ali v lokalu.

Prav tako se je na podlagi odgovorov razkrilo, da je 44 odstotkov moških že prevaralo svojo življenjsko sopotnico, 55 odstotkov vprašanih pa razmišlja o tem podvigu.

Povedano drugače: 99 odstotkov sodelujočih je zločin že zagrešilo ali resno razmišlja o tem, da bi ga. In s kom najpogosteje varajo? Najprej pomislijo na sodelavke, prijateljice ali prijateljice partnerice.

Kaj pa dame?

Ko gre za ženske, so rezultati pokazali, da je 39 odstotkov sodelujočih partnerjem že nataknilo rogove, 35 odstotkov pa jih razmišlja o tem.

Zakaj?

74 odstotkov pripadnic nežnejšega spola je pojasnilo da zato, ker v odnosu ni iskrenosti in topline. Kot so zaključili izvajalci ankete, je zadovoljujoč seks eden glavnih motivov za iskanje ljubimca, kajti 43 odstotkov vprašanih žensk je povedalo, da prav tega išče v odnosu zunaj zakona ali resne zveze.

49 odstotkov žensk je potožilo, da jih partner le občasno pripelje do orgazma, medtem ko ga v objemu ljubimca redno ali večinoma doživi 59 odstotkov vprašanih.

Večina je zaupala, da je seks s stalnim partnerjem dolgočasen in da se ta ne trudi dovolj, da bi partnerico pripeljal do užitka. Prav tako čez plot velikokrat skočijo zato, ker se ob življenjskem sopotniku ne počutijo poželjive in jim ta ne namenja dovolj pozornosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije