ORGAZEM

Z vročimi poljubi med seksom lažje do orgazma

Vrhunec naj bi redno doživljalo le 65 odstotkov heteroseksualnih žensk. Sledite navodilom in popravite statistiko.
Fotografija: Poljubi vnemajo strast. FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Poljubi vnemajo strast. FOTO: Guliver/Thinkstock

Statistike kažejo, da naj bi samo 65 odstotkov heteroseksualnih žensk redno doživljalo orgazem, kar je v primerjavi z moškimi malo, celo premalo. A ženske so v več raziskavah točno povedale, kaj potrebujejo od moških za svoj orgazem, in prav je, da spomnimo na to.

GPS: smer klitoris

Žal veliko moških ne ve, kako je videti ne kje leži ali kako ga uporabljati, čeprav večina gleda filme za odrasle. Le slaba petina žensk namreč lahko doživi vaginalni orgazem, večina drugih pa potrebuje stimulacijo klitorisa, in tukaj mnogo moških popolnoma odpove, čeprav si verjetno tako ženske kot moški želijo drugače.

Prezrta zadnja plat

Zadnjica je pogosto prezrta erogena cona, razen kadar govorimo o analnem seksu, a analni seks ni nekaj, kar bi vse ženske tako zanimalo kot moške, ritka pa je popolnoma druga zgodba. Ženske vzburja tako ljubkovanje njene ritke kot malce bolj možat prijem, na primer šeškanje med ljubljenjem, seveda pod pogojem, da je bolečina užitek.

Poljubi

Ženske padajo na moške, ki se znajo poljubljati, in ni malo raziskav, ki kažejo, da veliko lažje doživijo orgazem, če se med seksom poljubljajo, kot če se ne.

Lubrikant

Ne glede na to, ali ima ženska težave z vlaženjem ali ne, lahko pri seksu uporablja lubrikant, ki stvari naredi bolj gladke, drseče, vznemirljive in erotične, pomaga pa še pri nečem – moškim preprečuje prehiter izliv, zato lahko ženska uživa dlje.

Namesto šopka jo naslednjič razveselite z igračko. FOTO: Guliver/Thinkstock
Namesto šopka jo naslednjič razveselite z igračko. FOTO: Guliver/Thinkstock

Erotične igračke

Ženski ni treba nositi samo rož, pa če jih še tako obožuje. Moški jo lahko razveseli tudi z erotično igračko, s katero bo lažje in morda tudi bolj intenzivno doživela orgazem, pa tudi sicer malo popestritve med rjuhami ne škodi.

Globok pogled

Raziskave tudi kažejo, da ženske doživljajo bolj intenzivne orgazme, če si med seksom s partnerjem zrejo v oči, saj tako čutijo večjo povezanost z njim, lažje se sprostijo, zato je orgazem boljši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije