DOBER ZAČETEK

Vse prednosti jutranjega seksa

Pozitivno vpliva na počutje, razpoloženje, koncentracijo in seveda na razmerje.
Fotografija: Učinki jutranjega seksa so opazni še dolgo potem, ko se akcija med rjuhami konča. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Učinki jutranjega seksa so opazni še dolgo potem, ko se akcija med rjuhami konča. FOTO: Thinkstock

Seks pospešuje pretok krvi, niža krvni tlak, blaži glavobole, spodbuja samozavest, izboljšuje spanec, krepi odpornost in zagotavlja porabo kalorij. Ne glede na to, v katerem delu dneva si zanj vzameta čas. Katere pa so najslajše posledice zjutraj?

Bolj bosta povezana

Glede na to, da se bosta prebudila z nečim, kar vaju povezuje in navdaja s pozitivnimi vibracijami, bo tako lepši cel dan. Kajti učinki seksa trajajo še dolgo potem, ko sta že vsak v svoji službi. In spomini nanj prav tako.

Manj boste napeti

Endorfini oziroma hormoni dobrega počutja, kot sta oksitocin in dopamin, pomirjajo, saj pod njihovim vplivom v telesu nastaja manj hormona stresa kortizola. Ta je sicer kriv za napetost in številne bolezni sodobnega časa. Če boste že zjutraj poskrbeli, da  bo kortizola v telesu manj, boste ves dan bolj sproščeni.

Orgazmi bodo močnejši

Klitoris je zjutraj zelo dovzeten za dražljaje, kar je odlična podlaga za močne vrhunce. To, da je količina testosterona v moškem telesu zjutraj najvišja, je še eno dejstvo, ki govori v prid seksu navsezgodaj.

Koncentracija bo boljša

Seks in orgazem zmanjšujeta količino kortizola v telesu, s čimer se pomirjata in si hkrati izboljšujeta koncentracijo. Ob tem pa še porabljata kalorije ...

Vaša presnova bo hitrejša

Telesna ljubezen spodbuja presnovo, kar je še en dokaz, da jutranji seks združuje prijetno s koristnim.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije