DILEME

Vprašanja o seksu, ki si jih zastavlja večina žensk

Obstajajo s seksom povezane dileme, ki jih ženske največkrat ne izrečejo na glas.
Fotografija: Obstajajo s seksom povezana vprašanja, ki jih večina žensk nikoli ne izreče na glas. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Obstajajo s seksom povezana vprašanja, ki jih večina žensk nikoli ne izreče na glas. FOTO: Thinkstock

»Ljubezen med dvema na žalost ni zagotovilo za odličen seks. Da, tudi pari, ki se močno ljubijo, imajo v postelji težave,« pojasnjuje seksologinja Tracey Cox. Ker je vsak par in vsak posameznik glede spolnosti drugačen, je zato težko deliti splošne nasvete, vseeno pa prisluhnimo nekaterim, ki si jih zastavlja žensk.

Koliko seksa potrebuje ženska?

Odvisno od nje same, a praviloma več, kot si misli večina. Čeprav velja prepričanje, da moškim spolnost pomeni več kot ženskam, je tudi zanje reden seks dokaz, da so za partnerja poželjive in zapeljive.

Moram partnerja, ki mi ne more zagotoviti orgazmov, zapustiti?

Coxova pravi, da ste za svoje orgazme v največji meri odgovorni sami. Kar pomeni, da bi se morala naučiti orgazmirati z masturbacijo vsaka sama in nato partnerja voditi po zemljevidu svojega telesa od ene erogene točke do druge in tako do končnega cilja. Seveda obstajajo moški, ki to zmorejo brez navodil, a če vaš v to skupino ne sodi, nekaj napotkov ne bo odveč. Če pa jih zavrača in je vaš trud zaman, bi morda morali razmisliti o tem, da si poiščete drugega ljubimca.

Kaj je slabše: dolgočasen seks ali življenje brez seksa?

»Če bo v vajini postelji vedno dolgočasno, si ne boste storili nobene usluge. Veliko uglednih spolnih terapevtov v tem primeru parom svetuje, naj si vzamejo malo odmora. Spolna abstinenca lahko v spolno življenje vnese novo vznemirjenje in svežino,« je prepričana Coxova. Včasih ne bo odveč niti nasvet terapevta. Vzemita si mesečni premor in se med njim osredotočajta samo na predigro. Ker je prepovedano najprivlačnejše, bosta po mesecu dni oba hrepenela po penetraciji in ta zagotovo ne bo več dolgočasna.

Moram partnerja oralno zadovoljevati?

»Oralni seks je del spolnega življenja para. Z njim partnerja drug drugemu kažeta popolno predanost. Če se vam zdi to umazano in že misel v vas zbuja odpor, bi morali najbrž svoje mnenje malce korigirati. Kajti čeprav v njem ne uživate, z njim partnerju nudite posebno zadovoljstvo, saj se povsem posvečate njemu in njegovim užitkom. Zato ga ne bo smeli povsem zavračati,« meni Coxova.

Lahko prešuštvo reši spolno življenje para?

Obstaja teorija, da lahko skok čez plot pomaga obdržati dolgoletne zakone in ohranjati strast. Coxova se s tem ne strinja: »Ne gre samo za prešuštvovanje, temveč temveč tudi za laganje, prikrivanje in skrivnosti, ki vodijo v nezaupanje, s katerimi večina ne more živeti. Ideja, da bo skakanje čez plot popestrilo spolno življenje z dolgoletnim partnerjem, je žal v večini primerov zmotna.«​

Je v novi zvezi seks z bivšim varanje?

»To ima katastrofalne posledice ne glede na to, kako dolga je partnerska zveza,« trdi Coxova. Če seksate z bivšim, je to za novega partnerja še veliko bolj boleče, kot če bi z neznancem, saj se zaveda, da vaju veže zgodovina in seks z njim nikoli ni samo fizični, temveč tudi čustveni akt.

Kako predlagati seks v troje in ne izgubiti partnerja?

Tu je previdnost več kot priporočljiva. Čeprav je to včasih med vama predmet šale, ne pomeni, da on res pričakuje ta korak. Ta oblika spolnosti namreč vzbuja nemalo dilem in strahov. Coxova svetuje, da lahko pogovor začnete v smislu, da ste brali in slišali o tem, da veliko ljudi okuša trojček, in ga vprašate, kaj o tem meni on. Njegov odziv vam bo jasno sporočil, ali obstaja možnost, da se greste seksanje v troje ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije