POZOR

Veselje in težave, ki jih povzroča vibrator

Tudi z njim ni pametno pretiravati.
 
Fotografija: Pretiravanje s spolnimi igračkami ne prinese nič dobrega. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pretiravanje s spolnimi igračkami ne prinese nič dobrega. FOTO: Thinkstock

Če se v postelji zanašate zgolj na priljubljeno spolno igračko in pri tem pozabljate na partnerja, hodite po tankem ledu. Kajti kaj lahko se boste tudi sami soočili s težavo, za katero je dovzetnih vse več zvestih uporabnic vibratorja. Po njihovem jih namreč partner ne more več spolno zadovoljiti.

Kaj se dogaja?

Kot je prepričana ginekologinja Shaisa Malic, je težava še kako resnična in se imenuje sindrom mrtve vagine. Do njega pride, ko nožnica zaradi pretirane uporabe vibratorja izgubi občutljivost in tako stimulacija, ki jo nudi penetracija, za spolne užitke ne zadostuje več. Na srečo stanje ni dolgotrajno in zadeve se po nekaj tednih izogibanja igrački vrnejo na svoje mesto. »Do izgube občutljivosti vaginalnih sten lahko pride po porodu, med dojenjem, zaradi jemanja kontracepcije in zaradi pretirane uporabe spolnih igračk,« je še povedala ginekologinja.

Dve plati medalje

Tudi vibrator ima torej temno plat: res je, da je družba takih in drugačnih igračk v postelji priporočljiva, a na drugi strani so prav te tiste, ki lahko seks osiromašijo. Pretiravanje z njimi namreč ne prinese nič dobrega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije