Včasih je bolje ostati tiho

Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. Ne bodite glasni vsakič, ko partner stori kaj narobe.
Fotografija: Kdaj pa kdaj raje pomislite, kaj vas v resnici moti in ali bi morda lahko spremenili kaj pri sebi. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kdaj pa kdaj raje pomislite, kaj vas v resnici moti in ali bi morda lahko spremenili kaj pri sebi. FOTO: Guliver/Getty Images

Čeprav bi partnerju včasih najraje povedali, kar mu gre, ljudska modrost svetuje, da je bolje ostati tho in počakati, da se stvari nekoliko razpletejo same od sebe, saj se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha.

Okus

So trenutki, ko lahko zamižite na eno oko in partnerju oprostite nakup čevljev ali obleke, ki mu ne pristaja najbolje, in v nadaljevanju tega celo ne omenite. O okusih se načeloma ne razpravlja, čeprav se ves čas razpravlja o tem, a namesto da kritizirate in poskušate spremeniti partnerja, raje pomislite, kaj vas v resnici moti in ali bi morda lahko spremenili kaj pri sebi.

Bivši partner

Če je v življenju vašega partnerja še vedno močno prisotna bivša partnerica, vas to gotovo ne spravlja v dobro voljo. A namesto da ob vsakem telefonskem klicu bivše zaženete vik in krik, se o tem pogovorite s partnerjem, nato pa presodite, ali ste sposobni stvari prenašati. Nekateri bivši partnerji ostanejo prijatelji vse življenje, a to še ne pomeni, da sedijo na dveh stolih.

Števec napak

Ne bodite glasni vsakič, ko partner stori kaj narobe, ne povzdigujte glasu in ne naštevajte vseh njegovih napak, saj to najverjetneje ni odnos, ki bi si ga želeli od drugih. Če partner nenehno ponavlja (ene in iste) napake, ki vam najedajo živce, boste slej ko prej tako in tako spregovorili, a imejte v glavi, da stvari niso vedno takšne, kot se zdijo na površini.

Strahovi

Prav je, da s partnerjem govorite o stvareh, ki vas plašijo, ki se jih bojite ali vas delajo nemirne, vendar je enako prav, da prepoznate svoj vzorec (ali vzorce), zaradi katerih imate nenehno črne misli, o katerih razmišljate in govorite. Ko imamo nekoga radi, je to popolnoma običajno, vendar vas ne more ves čas skrbeti o vsem, sčasoma pa se lahko naučite, da ste sami sebi kdaj lahko najboljša opora.

Žepnina

Vsak ima rad svoj denar, s katerim lahko počne, kar se mu zljubi, ne da bi drugi za to polagal račune. Nič osebnega, tako pač je. Če vaš partner del svojega denarja zapravlja zgolj in samo za svoj užitek, to ni vaša stvar, dokler ne vpliva na vaše finance in na splošno (finančno) stanje v odnosu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije