IDEALNO

To so lastnosti idealnega partnerja

Res je, da popolnosti v življenju ne gre pričakovati, a človek, ki premore določene lastnosti, se še kako približa idealnemu partnerju.
Fotografija: Empatija in humor spadata med lastnosti idealnega partnerja. FOTO: Drazen Zigic, Gettyimages
Odpri galerijo
Empatija in humor spadata med lastnosti idealnega partnerja. FOTO: Drazen Zigic, Gettyimages

V iskanju življenjskega sopotnika je treba upoštevali veliko dejavnikov. Med ključne sodi pet lastnosti.

Empatija

Empatija je sposobnost postaviti se v kožo druge osebe in razumeti občutke sočloveka. Brez empatije oziroma sočutja ni mogoče osnovati lepe in skladne zveze.

Humor

Humor je ena najbolj zaželenih lastnosti partnerja, kajti z njim je veliko lažje premagati domala vse ovire na skupni poti.

Pripravljenost komunicirati

In se pogovarjati o vsaki temi. Komunikacija je nepogrešljiva sestavina zveze, ključna za snovanje načrtov, za izražanje želja in pričakovanj, za razkrivanje občutkov ter za reševanje težav in iskanje kompromisov. 

Priznavanje in pravilno izražanje občutkov

Zadeva se nekoliko navezuje na prejšnjo postavko, a dejstvo je, da je čustva mogoče izraziti šele, ko jih nekdo prepozna in se z njimi spoprime. Priznavanje in ozaveščanje lastnih ter upoštevanje občutkov druge strani je ključno za kakovostno zvezo.

Pripravljenost spoštovanja pravil

V vsakem odnosu veljajo pravila, ki tudi intimno razmerje postavljajo v okvire, ki ustrezajo obema partnerjema. Ta naj bi bila osnovana na podlagi pogovora, razmerje pa lahko deluje le, če jih spoštujeta oba.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije