ŽENSKA BESEDA

Takšen je popoln penis

Čeprav bi večina moških rekla, da je najpomembnejša velikost, se ženske s tem ne strinjajo.
Fotografija: V ženskih očeh dolžina ni najpomembnejša. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
V ženskih očeh dolžina ni najpomembnejša. FOTO: Thinkstock

Okoli moškega spolnega organa kroži veliko mitov, povezanih z njegovo velikostjo in videzom. Kakšen pa je v ženskih očeh popoln penis? Odgovor na to vprašanje so poskušali poiskati švicarski znanstveniki, ki so v ta namen k sodelovanju povabili sto pripadnic nežnejšega spola. Naprosili so jih, naj jim zaupajo, kaj je z njihovega vidika pri tem delu moškega telesa najpomembnejše. Je to velikost, obseg ali kar koli tretjega? Na podlagi odgovorov pa so sestavili lestvico dejavnikov, ki ženske zagotovo prepričajo.

Skupni videz

Zagotovo ni presenečenje, da estetika igra pomembno vlogo. Ne gre torej zgolj za velikost, temveč je pri ženskah na prvem mestu celoten videz njegovega korenjaka.

Sramne dlake

Velikost se ni znašla niti na drugem mestu. To zavzemajo sramne dlake. One prisegajo na sicer urejeno, a ne povsem golo moško intimo.

Debelina penisa

Na tretje mesto se je povzpela debelina oziroma obseg njegovega spolnega organa. Zanje popoln v erekcij znaša od devet do 13 centimetrov.

Velikost moškega spolnega organa se je znašla na komaj šestem mestu. Večina vprašanih je navedla, da idealna znaša od 13 do 15 centimetrov.

Tudi strokovnjaki z univerze New Mexico so v svoji poizvedbi dokazali, da velikost v ženskih očeh ne igra ključne vloge, je pa Nicole Prause, voditeljica omenjene raziskave ob njenem zaključku poudarila, da so pričakovanja glede centimetrov odvisna tudi od narave zveze, v kateri sta ona in on: »Če gre za naključni seks, dodatni centimetri niso odveč. Če pa gre za resen in trajen odnos, je povprečje, ki znaša 13, 12 centimetrov tedaj, ko je penis v erekciji, povsem sprejemljivo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije