PREMIKANJE MEJA

Štirje obvezni pogoji za analni seks

Objavljeno 05. junij 2019 20.24 | Posodobljeno 05. junij 2019 19.54 | Piše: M. F.

Čeprav velja za nekakšen tabu, je vendarle dobrodošel.

Popolno zaupanje in želja po premikanju meja sta ključna pogoja za dober analni seks. FOTO: Thinkstock
O analnem seksu se veliko piše in govori, vseeno pa je še vedno tabu tema. O njem namreč krožijo miti ter neresnice, ki mnoge odvrnejo od misli nanj. A če o njem razmišljata in sta oba pripravljena na tovrstno premikanje meja, poglejte, kateri štirje pogoji morajo biti izpolnjeni, da lahko naredita korak naprej.

Popolno zaupanje

Ker je nekaj novega, ker lahko ob nepravilnem ravnanju zada bolečino in ker nudi drugačne občutke kot vaginalni seks, se mu prepustite samo z nekom, ki mu povsem zaupate. Le če ste prepričani, da bo previden, nežen in pozoren na vaše občutke, se boste namreč sprostili do te mere, da boste v analnem seksu uživali.

Odsotnost strahu

Če do te spolne prakse nimate predsodkov, vas ob misli nanjo ne prevzame bojazen in ste zato prepričani, da bi se pred in med njim lahko popolnoma sprostili, je izpolnjen še en ključni pogoj.

Želja po novosti

V postelji bi radi premaknili meje in okušali nove prijeme. Stari in poznani so sicer povsem zadovoljujoči, a veste, da je rutina slaba za kakovostno spolnost. Torej je lahko pot do drugačnega seksa prav analna penetracija.

Primerni pripomočki

Ker ste razmišljali v to smer, ste v predal že shranili kakovosten lubrikant in dodaten zavojček kondomov. Veste namreč, da sta higiena in dodatna vlaga ključni za dober analni spolni odnos, zato ste se nanj pripravili in samo še čakate na pravo priložnost.

Če so izpolnjeni vsi omenjeni pogoji, kar veselo na delo.
Deli s prijatelji