POZOR

O seksu in denarju se ne laže

Nobena laž v razmerju ni dobrodošla, štiri pa so absolutno prepovedane.
Fotografija: Popolna odkritost med partnerjema je ena od dobrih poti do srečne zveze FOTO: Fizkes, Getty Images
Odpri galerijo
Popolna odkritost med partnerjema je ena od dobrih poti do srečne zveze FOTO: Fizkes, Getty Images

Večina se vsaj v teoriji zaveda, da je popolna odkritost med partnerjema ena od dobrih poti do srečne zveze. A večina se prav tako včasih zateka k lažem. Vendar pa pozor: če so tako imenovane bele laži v razmerju dopustne, so nekatere absolutno prepovedane. O čem si partnerja nikoli ne bi smela lagati?

O nezvestobi

Seveda je to, če do nje pride, težko priznati, vendar z njo povezane laži na dolgi rok kopljejo vse globljo jamo v odnosu, in ko resnica končno pride na dan, razmerju največkrat ni pomoči.

Ne glede na to, ali gre za seks, spogledovanje ali razmišljanje o nezvestobi, z njo povezane laži v zvezi nikoli niso na mestu. Naj bo resnica še tako boleča, najbolje jo je takoj priznati.

O lastnih občutkih

Včasih v prid ljubega hišnega miru prepričanja, čustva ali nestrinjanja potlačite. Napaka. O vsem tem bi se morali s partnerjem odkrito pogovoriti, in četudi se ne strinjate z njim povedati, kaj si o nečem resnično mislite, kako se ob določenih stvareh počutite in kako njegova dejanja ali besede vplivajo na vas.

Skrivanje občutkov nikoli ni prava pot, ne glede na to, s kakšnim namenom nekdo to počne.

O denarju

Finančna prevara je eden najpogostejših vzrokov za razpad razmerij. Sam termin zajema vse, od višine zaslužka do morebitnih dolgov, denarja, ki ga posojate drugim, izdatkov in še bi lahko naštevali.

Denar v razmerju seveda igra pomembno vlogo in o prihodkih ter izdatkih bi morala biti partnerja drug do drugega povsem odkrita.

O seksu

Več raziskav je pokazalo, da približno 80 odstotkov žensk vsaj občasno zaigra orgazem. Ne glede na razloge za takšno početje, to nikoli ni sprejemljivo.

Kajti odkritost o seksu in spolnem zadovoljstvu je prvi pogoj za kakovostno spolno življenje in zato z njim povezane laži ne doprinesejo ne k boljšemu seksu in ne h kakovostnejši zvezi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas