RAZLOGI

Šest najpogostejših razlogov, da v zvezi ni več seksa

Obstajajo dejavniki, zaradi katerih seks v zvezi pristane na stranskem tiru.
Fotografija: Med razlogi za vse manj seksa so tudi zamere in pod preprogo pometene težave.  FOTO: Peopleimages/Gettyimages
Odpri galerijo
Med razlogi za vse manj seksa so tudi zamere in pod preprogo pometene težave.  FOTO: Peopleimages/Gettyimages

Nič neobičajnega ni, da spolna aktivnost v zvezi sčasoma nekoliko upade. Težava se pojavi, kadar seks iz razmerja povsem izgine. V tem primeru je treba ukrepati, sicer odnos kaj lahko žalostno propade. Kje pa so razlogi za to, da seksa nenadoma ni več?

Sprememba telesne mase

Ta vpliva z več vidikov: neredko je porast telesne mase kriv za nizko samozavest, ta pa je razlog za nižji libido in izogibanje seksu. Prav tako preveč kilogramov slabo vpliva na samo izvedbo ter tudi na kondicijo in zdravje, s čimer resno ogrozi spolno življenje para.

Utrujenost

Velikokrat se zgodi, da po napornem dnevu in neštetih obveznostih preprosto ni ne volje ne energije za seks. Ta je zato vse redkeje na dnevnem redu para ter včasih povsem izgine.

Stres

Stres je eden največjih ubijalcev libida v sodobnem svetu. Način življenja in vse, kar ta s seboj prinaša, v telesu povečuje količino stresnih hormonov, spolni se izločajo v vse manjši meri, zato se učinki stresa začno kazati tudi v spalnici.

Bolečine

Različne zdravstvene težave imajo velik vpliv na spolno življenje. Bolečine velikokrat kratijo željo po seksualnosti in onemogočajo intimnost, ob tem na libido slabo vplivajo tudi nekatera zdravila za lajšanje psihičnih ali fizičnih težav.

Dolgčas

Rutina je še ena velika ubijalka spolnega življenja. Rutina med rjuhami pomeni dolgočasje, in kadar par ne osvežuje svojih spolnih tehnik ter vanje ne vnaša novosti, se v zvezi prej ali slej pojavi naveličanost.

Jeza

Če so med partnerjema nerešene zamere ali drugi razlogi za jezo, ne moreta pričakovati dobrega spolnega življenja. Zato je treba vsa nesoglasja reševati sproti, ne pa jih pometati pod preprogo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas