DOKAZI

Sedem jasnih dokazov, da bo zveza uspešna

Obstaja več znakov, da snujeta lepo skupno zgodbo.
Fotografija: Skupno osvajanje izkušenj in širjenje obzorij sta pomembna. FOTO: Viewapart, Getty Images
Odpri galerijo
Skupno osvajanje izkušenj in širjenje obzorij sta pomembna. FOTO: Viewapart, Getty Images

Res je, da je nemogoče že na samem začetku zakona ali zveze napovedati, kako dolgo bo skupna zgodba dveh trajala in kako uspešna bo. A naslednji znaki pričajo, da ima razmerje, uradno ali neuradno, lepe obete.

Drug drugemu zaupata

Zaupanje je temeljna sestavina zveze. Kadar je med partnerjema prisotna visoka stopnja zaupanja in nihče nima potrebe po nadzorovanju sočloveka ter nihče tega zaupanja ne izrablja, so položeni trdni temelji zveze.

Medsebojno se spodbujata

Namen in smisel uspešnega partnerstva je med drugim vzajemna spodbuda. Naj gre za poklicne projekte, osebnostno rast ali premikanje meja za zabavo, le kadar se človeka v zvezi podpirata in spodbujata, sta lahko uspešna na dolgi rok.

Imata enak ali podoben odnos do denarja

Bolj kot to, koliko zaslužita, je pomembno, da prisegata na enako ali vsaj podobno finančno disciplino. Finančna vprašanja vplivajo na odnos in ta je lahko na dolgi rok uspešen le, če imata partnerja na zapravljanje, zadolževanje ali varčevanje podobne poglede.

Drug drugemu sta hvaležna in to tudi pokažeta

Ta namreč dokazuje, da zaljubljenca ali zakonca druga na drugega ne gledata kot na samo po sebi umevna in da se vzajemno cenita ter spoštujeta.

Kakovostno preživljata skupni čas

Včasih res prijajo lenobni trenutki, a tudi skupno osvajanje izkušenj in širjenje obzorji je pomembno, zato je kakovostno preživljanje skupnega časa še en dejavnik, ki obljublja srečno zvezo.

Sprejemata drug drugega

Z vsemi lepimi ter manj lepimi lastnostmi. Če je že na samem začetku prisotna težnja po spreminjanju sočloveka, je zveza definitivno obsojena na propad.

Pripravljena sta na kompromise

Kompromisi so nepogrešljiva sestavina razmerja. Brez njih ta v nobenem primeru ne more obstati oziroma se zagotovo ne razvije v kakovosten odnos. Ta lahko takšen postane le, kadar oba partnerja vesta, kdaj je treba malo popustiti, se prilagoditi oziroma kdaj je treba sprejeti kompromis.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije