POZOR

S tem uničujete zvezo

Pazite, da z navidezno neškodljivimi navadami ne bi ogrozili intimnega razmerja.
Fotografija: Pomankanje empatije je za zvezo lahko usodno. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pomankanje empatije je za zvezo lahko usodno. FOTO: Thinkstock

Obstajajo vsakodnevne, na videz neškodljive navade, ki pa so velikokrat usodne za intimni odnos. Poglejte, s katerimi mu najbolj škodujete, in se jih čim prej otresite. Kajti po toči zvoniti je prepozno.

Osredotočate se le na negativne lastnosti

Vsak jih ima in nekatere njegove vas spravljajo ob pamet. Prav je, da opozorite nanje, naj pa se nikar ne vrti vse le okoli graje in pritoževanja. Kajti tudi pohvaliti je treba znati.

Nikoli se ne postavite v njegovo kožo

Strokovnjaki za intimne odnose in psihologi svetujejo, da se je treba ob vsakem sporu postaviti v kožo druge strani ter na zadeve pogledati še z druge perspektive. Tako se odpre nov pogled, prav z njim pa je velikokrat lažje najti rešitev ter sprejeti kompromis.

Ne znate končati spora

Zagotovo poznate občutek, ko hočete za vsako ceno dokazati svoj prav, zato zlepa nočete končati spora ter nizate nove in nove argumente, s katerimi poskušate dokazati premoč. A slej ko prej je treba zadevo zaključiti, pozabiti na svoj ego, poiskati rešitev ter prenehati za vsako ceno dokazovati, kdo je močnejši.

Ne pokažete pravega obraza

Vedno imate na obrazu nasmeh, čeprav kdaj v sebi jočete. Nikoli ne poveste, kaj vas teži, in se z vsem strinjate, da ne bi prizadeli človeka, ki ga imate radi. Vendar na dolgi rok s takim vedenjem sebi, njemu in vajinemu odnosu prav nič ne koristite. Nasprotno. Raje, kot da bi se pretvarjali, da je vse v najlepšem redu, izrazite prave občutke. Seveda na primeren način.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije