IZBOLJŠAVA

Razvijajte svojo seksualnost in okusite neizmerno strast

Izberite katerega od nasvetov, ki bodo v spalnico priklicali nove dimenzije in občutke.
 
Fotografija: Tudi dober seks je mogoče izboljšati. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Tudi dober seks je mogoče izboljšati. FOTO: Thinkstock

Seks je neusahljiv vir navdiha in nasvetov, kako ga izboljšati, ni nikoli preveč. Med naštetimi izberite tistega, s pomočjo katerega boste v svojo zvezo priklicali še več strasti.

Opazujta se med masturbacijo

»Glejta drug drugega, kako se proti orgazmu peljeta sama. Zakaj bi bil solo užitek tabu?« Spolna terapevtka Keeley Rankin.

Oblikujta svoj scenarij

»Razmislite, v čem bi resnično uživali s partnerjem in to spremenite v resničnost. Izmislite si vroč scenarij, bodite natančni in ne zanemarite niti najmanjših podrobnosti. Včasih bo že pogovor o tem v obeh prebudil strasti, če bosta zamišljene prizore tudi zaigrala, toliko boljše.« Terapevtka Kristin Zeising.

Nadzorujte dihanje

»Nasvet se sicer zdi banalen, a je učinkovit. Globoko vdihnite in med izdihom pomislite na seks. Tako se boste sprostili in boste z mislimi res pri stvari, poleg tega je to učinkovit način za krepitev vzburjenja in za doživljanje močnejših orgazmov.« Chris Maxwell Rose, strokovnjak za človeško spolnost.

Oralni seks brez pričakovanja orgazma

»Uživajte v samem početju in ne hitite proti cilju. Ne glede na to, kdo koga crklja. Izvajajte počasne, čutne gibe in se ne osredotočajte zgolj na genitalije. Vzemite si čas, ne razmišljajte o orgazmu, temveč o občutkih, ki vas med oralnim seksom prevevajo.« Psihologinja Shannon Chavez.

Uživajte v pričakovanju

»Uživajte v kopičenju spolne energije. V poljubih, objemih in neseksualnih dotikih. Pogosteje bosta to počela brez konkretnega nadaljevanja, bolj si bosta želela drug drugega in močnejši bodo vajini vrhunci.« Spolna terapevtka Megan Fleming.

Uživajta na prepovedanem mestu

»Rutina v spalnici lahko ubije spolno življenje. Dokazano je, da so s spolnim in z življenjem v dvoje na sploh zadovoljnejši pari, ki si upajo strasti okušati tudi v kuhinji, v avtomobilu ali nekje, kjer bi jih lahko kdo opazil. Zato tudi sami večkrat prebudite avanturističnega duha.« Zakonska svetovalka Lisa Paz.

Samo prepustite se

»Prenehajte analizirati vsako misel in iskati idealne okoliščine, raje se samo prepustite dobremu seksu. Odlični ljubimci niso tisti, ki imajo vedno vse načrtovano in pod kontrolo, temveč oni, ki so spontani in znajo prisluhniti svojemu in partnerjevemu telesu.« Psihologinja Janet Brito.

Uživajte tudi, ko ni priložnosti za seks

»Čas namenjajta skupnim dejavnostim, ki nimajo nobene povezave s seksom. Počnita tisto, kar oba veseli, in uživajta v družbi drug drugega. Največja napaka mnogih parov je, da skupno početje skrčijo zgolj na seks. Počneta lahko veliko več, se tako še dodatno zbližata in povežeta, kar se bo pozitivno izrazilo tudi v spolnem življenju.« Spolni terapevt Stephen Snyder.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije