NAPOVED

Prihodnost parov, ki se spoznajo na spletu

Pari, ki se spoznajo s pomočjo spleta, razpadejo pogosteje od tistih, ki se spoznajo v živo.
Fotografija: Pari, ki nastanejo s pomočjo spletnega spoznavanja, velikokrat razpadejo po treh letih. FOTO: Yakobchukolena/Gettyimages
Odpri galerijo
Pari, ki nastanejo s pomočjo spletnega spoznavanja, velikokrat razpadejo po treh letih. FOTO: Yakobchukolena/Gettyimages

Glede na rezultate raziskave organizacije Marriage Foundation je pri parih, ki se spoznajo s pomočjo spletnih aplikaciji za spoznavanje ali spletnih strani za zmenke, kar šestkrat večja verjetnost, da se bodo v prvih treh letih zakona ali zveze razšli, v primerjavi s pari, ki svojo skupno pot začno na podlagi spoznavanja v živo. V raziskavo je bilo vključenih 2000 poročenih oseb, starih 30 let ali več. 

Priljubljeno spletno spoznavanje

Nobeno presenečenje ni, da je večina sorodno dušo našla s pomočjo spleta (32 odstotkov), toda v 10 letih po poroki razpade 20 odstotkov takšnih parov, še več pa tistih, ki nastanejo na delovnem mestu (24 odstotkov). Taka usoda doleti 19 odstotkov parov, ki se spoznajo v baru ali restavraciji in 15 odstotkov tistih, ki se spoznajo prek članov družine, prijateljev ali sosedov.

Krhki le v prvih letih

»Upoštevajoč spol, starost in poklic, so v prvih treh letih najkrhkejši pari, ki nastanejo s pomočjo spleta. Vendar se ti rezultati ne ponovijo po petih, sedmih ali desetih letih,« so rezultate povzeli izvajalci in pojasnili tudi, zakaj je v prvih treh letih med internetnimi pari več razhodov. »Ti se velikokrat poročijo kot relativni tujci. Nedvomno je s pomočjo spleta težje pridobiti toliko informacij kot pri spoznavanju v živo. Prav tako je težje vzdrževati zvezo dvema, ki nimata skupnih prijateljev ali drugega socialnega okolja.

Večji del odkrivanja tudi negativnih plati zato pade na čas, ko spoznavanje preraste v resno zvezo ali celo zakon. Prav v obdobju treh let se odkrije največ sprva skritega in resnica očitno velikokrat vodi v razhod.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije