Prava resnica o trojčku

Odnos lahko oslabi, ker ljubosumje naraste. Najbolj si ga želijo pari, stari okrog 40 let.
Fotografija: Seks v troje ni za vsakogar. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Seks v troje ni za vsakogar. FOTO: Guliver/Getty Images

Čeprav je v troje ena od najpogostejših seksualnih fantazij, hkrati v sebi nosi veliko protislovij, saj običajno vsak od udeležencev pričakuje različne stvari.

Raziskave kažejo, da o trojčku sanjari nekaj več kot 90 odstotkov moških in nekaj manj žensk in da je med mladimi nekaj običajnega, čeprav si ga najbolj želijo pari okrog 40. leta. Po navadi so to ljudje, ki so že dolgo v monogamnem odnosu in si želijo vanj vnesti nekaj vznemirjenja in svežine. Ljudje se v seks v troje spuščajo iz različnih razlogov, za nekatere je to nova izkušnja, za druge avantura, lahko tudi maščevanje, prilagajanje partnerju in še veliko drugih razlogov.


Pari tretjo osebo jemljejo kot nekoga, ki jim bo pomagal do večjega užitka, čeprav se številni ne zavedajo, kakšne zaplete to lahko prinese. Odnos lahko zaradi tega oslabi in naraste ljubosumje, ki se ga nekateri pari sicer poskušajo lotevati racionalno, a jim največkrat spodleti, ker seks ni nekaj, kar bi doživljali racionalno. Raziskave potrjujejo tudi to, da si večina ljudi seksa v troje sploh ne predstavlja dobro, dokler se v resnici ne zgodi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije