PRED OLTARJEM

Poroke milenijcev

Objavljeno 01. januar 2020 21.02 | Posodobljeno 01. januar 2020 21.02 | Piše: Katarina Golob

Milenijci se na vse pretege trudijo, da bi bili drugačni od svojih staršev. Večina noče poročne torte, nevesta pa ne bele obleke.

Milenijci se poročajo drugače. FOTO: guliver/Getty Images
Milenijci so generacija, ki slovi po tem, da je osredotočena nase in da se želi na vsak način razlikovati od staršev, tudi ko gre za poroko.

Tako ne vabijo več ljudi zato, ker jih morajo ali ker se spodobi; za poroko ne izbirajo več poročnih dvoran, ampak livade in kmečke posesti; raje imajo spontane fotografije, kot da bi si jemali čas za poziranje pred fotoaparatom, namesto skupine pogosto raje najamejo didžeja in ne prenesejo narodnjakov; neveste šopek poklonijo povabljenki, za katero menijo, da se mora naslednja poročiti, zoprno jim je, ko jim svežepečeni možje lezejo pod krilo, da bi z zobmi strgali podvezico; zgražajo se nad ugrabitvijo in odkupovanjem neveste, če naštejemo le nekaj podrobnosti. Statistično gledano pa je to videti tako, da kar 71 odstotkov parov ne želi imeti poročne torte, ampak si izberejo drug desert; 62 odstotkov nevest ne želi imeti bele obleke; 55 odstotkov parov ne odpleše prvega plesa, 48 jih prekine tradicijo in pridejo skupaj na poroko, nič več ločeno; 46 jih ne želi, da njihove prstane nosi nekdo drug, kar 47 odstotkov nevest pa se je odpovedalo temu, da jih oče popelje pred oltar. 
Deli s prijatelji