Poroka je lahko hud zalogaj, kje je pametno varčevati

Izognite se nepotrebnim stroškom, povezanim s poroko. Neveste se strinjajo, da se splača vložiti v dobre fotografije.
Fotografija: Družice stanejo. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Družice stanejo. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Ameriški par za poročno slavje, medeni mesec in vse, kar spada zraven, v povprečju zapravi okrog 30.000 evrov, kar ni malo, zato ne preseneča, da številne neveste nekatere stroške obžalujejo.
Poročna obleka je pogosto predraga.
Poročna obleka je pogosto predraga.

Za neveste je poroka najbolj pomemben dan v življenju, v katerega so pripravljene veliko vložiti, vseeno pa so nekatere za spletno stran Insider potožile, česa jim je žal oziroma za katere stvari ne bi več zapravljale na ta dan.

Na prvem mestu so družice. Te so v ZDA sestavni del nevestinega kroga, a se pretirava z njihovim številom, prav vse je treba obleči, naličiti, sfrizirati ... kar seveda ne stane malo.


Sledi predraga poročna obleka. Dekleta so pogosto menila, da jo bodo lahko oblekla še ob kateri drugi priložnosti, a se je na koncu izkazala primerna zgolj kot nevestina oprava. Priporočeni znesek za obleko naj bi bil od pet do 10 odstotkov proračuna za poroko. Tudi posebni dogodki, kot je najem poročne limuzine, preveč cvetja, upoštevanje vseh želja gostov ... vas lahko olupijo, na koncu pa sploh ne pridejo do izraza. A ni vse slabo, strošek, ki je vreden vsakega centa, so dobre poročne fotografije, se strinjajo neveste. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas