NA SPLETU

Pet znakov, da je vaš spletni odnos na pravi poti

Zaradi epidemije se vse manj družimo in internet je priročen medij za spoznavanje prijateljev, kdo ve, morda tudi kaj več.
Fotografija: Tudi internetni zmenki imajo svoja pravila. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Tudi internetni zmenki imajo svoja pravila. FOTO: Shutterstock

Spletne zmenkarije postajajo del vsakdanjika, vseeno pa je prek zaslona včasih težko ugotoviti, s kom imate v resnici opravka. Če imate občutek, da osebe sploh ne poznate, si pomagajte z določenimi znaki.

Izginjanje

Ko se z nekom sporazumevate po internetu, imate določen urnik, veste, kdaj je oseba prosta, kdaj lahko klepeta in kdaj ne more, predvsem pa se bo potrudila za stik z vami. Ne bo ognjevito komunicirala en teden, nato pa izginila in se spet pojavila, seveda s prepričljivim izgovorom. Komunikacija mora biti dosledna.

Zmenek

Ko se stvari razvijajo, si sčasoma oba udeležena želita srečanja v živo, vsaj tako naj bi bilo prav. Še toliko bolje, če se takoj strinjata, kdaj in kje se bosta dobila, saj je to znak, da se razumeta tudi na intuitivni ravni. Pogosto imate enake ideje hkrati ali pa enake občutke, kar je znak, da sta uglašena in povezana.

Podpora

Vsi imamo v življenju nekoga, ki se ga sramujemo, nam pije kri in se z njim pričkamo, vsi imamo skrivnosti, nekatere so bolj ali manj temne, vendar so ljudje, s katerimi jih lahko delimo in jim odvzamejo težo. Če takšnega človeka spoznate na internetu in je na vaše težave sposoben pogledati tudi z zdravo razdaljo in humorjem, ne da bi vas pri tem prizadel, je čas, da se jim nasmejete tudi sami. Morda jih boste tako lažje rešili ali pa vsaj lažje živeli z njimi.

Samopodoba

Svoje napake je težko priznati, a če jih zavijete v lep papir in postrežete z nasmehom, morda kot opozorilo v šali (»Lahko sem cel hudič!«), jih bo tudi druga stran drugače sprejela, morda prav tako z nasmehom. To, da ste opozorili na svoje slabosti in naleteli na topel odziv, je znak, da je odnos na pravi poti.

Internet ni več meja

V nekem trenutku pozabite, da ste osebo spoznali na internetu, ker vam je tako domača in imate občutek, da se poznate od nekdaj. Ne razmišljate več zgolj v internetnih okvirih, ampak širše. Trenutek, da osebo »prestavite« v resnično življenje, jo spoznate in morda celo doživite pravo srečo, je tu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije