ZAKON PRIVLAČNOSTI

Pet razlogov, da vas nekdo očara

Objavljeno 27. september 2020 21.03 | Posodobljeno 27. september 2020 22.56 | Piše: M. F.

Čeprav je privlačnost v veliki meri pogojena z okusom posameznika, obstajajo malenkosti, ki vselej prepričajo.

Privlačnost je mešanica okusa posameznika in splošnih idealov. FOTO: Proud Natalia, Getty Images
Nekateri pravijo, da imajo vsake oči svojega malarja in da je dojemanje podobe sočloveka povsem subjektivno ter odvisno od vsakega posameznika. Druga teorija se glasi, da je lepota objektivna kategorija in da se, če že ne vsi, pa vsaj večina strinjajo, da je nekdo preprosto lep. Resnica je nekje v sredini, kajti res je, da je privlačnost pogojena z okusom posameznika, res pa je tudi, da bi se pri nekaterih značilnostih večina strinjala, da so atraktivne. Kaj pa najhitreje prepriča nasprotni spol?

Zenice

Zenice se širijo in ožijo pod vplivom svetlobe, ki smo ji izpostavljeni. Prav tako je širjenje in oženje zenic odsev čustvenega stanja in so tedaj, ko smo srečni in očarani, nekoliko širše.
Obstajajo teorije, podkrepljene z raziskavami, ki dokazujejo, da so za druge privlačnejši posamezniki s širokimi zenicami, čeprav je naklonjenost tem povsem nezavedne narave.

Razmerje med obsegom pasu in bokov

Ko gre za žensko telo, moški najraje pogledajo za damo z ozkim pasom in s širokimi boki. Strokovnjaki trdijo, da takšno razmerje podzavestno povezujejo z zdravjem in s plodnostjo.

Simetrija obraza

Povsem simetričnega obraza res ni, a dejstvo je, da so ljudje, pri katerih je simetrija bolj izrazita, v očeh drugih privlačnejši kot tisti, ki imajo manj simetrični obraz. Zakaj? Ker je simetrija v očeh opazovalca znak dobrega zdravja.

Povprečni videz

Večinoma ljudje niso naklonjeni velikim odstopanjem od povprečnega videza. Ta namreč podzavestno povezujejo s slabšim zdravjem in tudi z nezaupanjem.

Glas

Izsledki ene od na to temo izvedenih raziskav kažejo, da ženske globok moški glas povezujejo z zrelostjo in doraslostjo ter jih zato bolj kot moški z višjim glasom privlačijo junaki, ki imajo globlji in nižji ton govora.
Deli s prijatelji