POZITIVNO

Pet odličnih učinkov seksa

Redna spolna aktivnost in orgazmi imajo izjemno pozitivne učinke na zdravje.
Fotografija: Spolni vrhunci pomagajo tudi pri premagovanju stresa. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Spolni vrhunci pomagajo tudi pri premagovanju stresa. FOTO: Thinkstock

Seks naš vsakdanji … Ali ne ravno? Le redki so namreč tisti, ki si zabavo med rjuhami privoščijo vsak dan. A kot trdijo strokovnjaki, ima reden seks niz pozitivnih učinkov na dušo in telo, zato nanj nikakor ne bi smeli pozabljati. Kateri so najočitnejši vplivi telesne ljubezni in seveda orgazmov?

Premaguje nespečnost

Med spolnim odnosom se sprošča mešanica hormonov, med njimi serotonin in dopamin, ki na telo delujeta pomirjujoče ter blažita napetost, kar je seveda prvi pogoj za dober spanec. Namesto uspavalne tablete torej: boljša rešitev je seks.

Pomaga pri zgorevanju kalorij

Med povprečno dolgim spolnim odnosom (skupaj s predigro) moški lahko porabijo približno 100 kalorij in ženske okoli 70. Dlje  traja, več energije je koristno uporabljene.

Blaži menstrualne krče

Med orgazmom se sproščajo endorfini, naravni blažilci bolečin, tudi tistih, ki jih povzroča menstruacija.

Blaži stres

Spolni vrhunci pomagajo pri premagovanju stresa, saj med njimi v telesu nastajajo že omenjeni endorfini in oksitocin, hormoni, ki blažijo simptome depresije, tesnobnosti, zagotavljajo boljše počutje ter prinašajo sprostitev.

Upočasnjuje staranje

Študija, ki so jo izvedli v škotski bolnišnici Royal Edinburgh, je dokazala, da redni seks pripomore k mladostnejšemu videzu. V telesu namreč spodbuja sproščanje estrogena, hormona, ki zagotavlja gladko in napeto kožo ter sijoče lase.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije