5

Pet oblik ljubezni

Nobena ne razpravlja rada, s koliko moškimi je bila, preden je srečala pravega.
Fotografija: Ženska lahko različno ljubi večkrat v življenju. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Ženska lahko različno ljubi večkrat v življenju. FOTO: Getty Images

Veliko žensk doživi določene oblike ljubezni, ki ji pomagajo najti pravega.
 

Prva ljubezen


Nora, neukročena, strastna, slepa, intenzivna, to in še več je prva ljubezen, ki nas o njej nauči največ, saj nam prva postreže z izkušnjami. Vse je prvič, skupaj se učite, razvijate in rastete, dokler gre, a prva ljubezen običajno ni zadnja. Se je pa zato ženske za vedno spominjajo.
 

Popoln, a ne zanjo


Nekje na sredini se pojavi popoln moški, ki ga opisujejo le pravljice. Vse ima, kar si lahko ženska želi, vse ji lahko da, je dobrega, morda celo predobrega srca, a kaj ko ni kemije. Ni metuljčkov v trebuhu, pa če se ženska še tako trudi in vlaga v odnos. Če ni bila zaljubljena na začetku, nikoli ne bo. To je odnos, ki nas uči, da ne moremo ljubiti na silo.
 

Obliž na rano


Takšna ljubezen običajno pride na vrsto po prvi, da nam omogoči nov začetek, nas porine naprej. Zdaj je tu nekdo, ki žensko posluša in ji posveča vso pozornost, kar najbolj potrebuje, vendar pa je to tudi čas, ko se ženska išče, zato takšne romance najpogosteje odcvetijo, ko je srce zaceljeno.

 

Ni pravi, a je ljubezen slepa


Na kateri koli točki življenja se lahko ženski zgodi moški, ki ji s svojo očarljivostjo v nekem hipu spodnese tla pod nogami. Sprva lahko o njem le razmišlja, ker je tako zanimiv, pozneje si ga ne bo mogla več izbiti iz glave, pa tudi če se stokrat izkaže, da ni pravi zanjo.
 

Ne tukaj ne zdaj


Včasih je oseba prava, okoliščine pa ne, in takšni odnosi so lahko kljub ljubezni zelo boleči, ker pravzaprav ne obstajajo, se ne zgodijo, ne uresničijo. Ženska lahko najde svojo sorodno dušo, s katero se počuti globoko povezano in srečno, a če ima partnerja ali celo družino, morda nikoli ne bo začela novega odnosa. Idealizirala bo ljubezen, ki se nikoli ni zgodila, zato bo ta vedno popolna. Pa je res? 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas