RAZDIRALNO

Pet navad, s katerimi moški uničujejo najpomembnejšo sestavino zveze

Z njimi ogrožajo odnos.
 
Fotografija: Zaupanje je težko vzpostaviti, zlahka pa ga je porušiti. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Zaupanje je težko vzpostaviti, zlahka pa ga je porušiti. FOTO: Thinkstock

Zaupanje je nedvomno ključna sestavina vsakega razmerja, ki ga je težko zgraditi in zlahka porušiti. Poglejte, s katerimi navadami zaupanje najpogosteje uničujejo moški.

Nepripravljenost na kompromis

Nemogoče je osnovati zvezo in zgraditi zaupanje ob nekom, ki ne pozna in ne dojema pomena kompromisa. To namreč dokazuje, da ne glede na vse vedno na prvo mesto postavlja svoje potrebe. »Od nekoga, ki ni pripravljen na kompromis, je odveč pričakovati čustveno podporo in mu zaupati,« opozarja psihologinja Jane Greer. V vsaki uspešni zvezi želita partnerja drug drugemu ugajati ter ustreči, izogibanje kompromisu pa kaže na sebičnost in nezrelost, sebičnim in nezrelim pa ni mogoče zaupati.

Neprisotnost v ključnih trenutkih

V zadnjem trenutku odpove dogovor in ne odgovarja na klice ter sporočila. Zaupanja se ne gradi na besedah, temveč na dejanjih, osnovna postavka tega pa je občutek, da se je v stiski mogoče nasloniti in zanesti na sočloveka. Če si nekdo tedaj ne vzame časa, mu preprosto ne gre zaupati.

Nepriznavanje krivde

Vsi delamo napake in nihče nima vedno prav. A ljudje, ki so vredni zaupanja, svoje napake priznajo ter se zanje opravičijo. Nekdo, ki tega ni sposoben in krivdo vedno prelaga na druge ali resnico celo taji, ni vreden zaupanja sočloveka.

Kadar se pogovarja po telefonu, se umakne

Prav tako tudi, kadar pošilja sporočila. Vse to v drugi strani vzbudi (upravičeno) misel, da nekaj skriva. In kadar je ta misel prisotna, zaupanja ni mogoče vzpostaviti.

Dvomljive zgodbe

Najprej pove, da je bil konec tedna s prijatelji, naslednjič, da je bil pri sestri. Take in podobne nelogične ter vedno drugačne zgodbe v poslušalcu budijo dvom ter kličejo po pojasnilu. Če ga nekdo ni pripravljen dati, najbrž ni pošten. In če nekdo ni pošten, mu ni mogoče zaupati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije