PREPOVEDANO

Pet napak, ki si jih med seksom ne smete privoščiti

Zaradi njih morda ne boste uživali, lahko pa, da se boste znašli tudi v resni zadregi.
 
Fotografija: Novosti so pri seksu vedno dobrodošle, a pretiravanje ni na mestu. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Novosti so pri seksu vedno dobrodošle, a pretiravanje ni na mestu. FOTO: Thinkstock

Med spolnim odnosom sta na prvem mestu užitek in zabava. A tudi previdnost tedaj, ko se znajdete v vročem objemu, ni odveč. Obstajajo namreč napake, ki si jih med seksom nikoli ne smete privoščiti. Katere so lahko usodne?

Podcenjevanje tveganja za okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi

Partnerju, ki ga ne poznate dobro, nikoli ne gre verjeti na besedo. Le primerna zaščita vas lahko obvaruje pred spolno prenosljivimi boleznimi. Torej se brez kondoma ne spuščajte v spolni odnos. Zlasti ne v času, ko je med drugim znova v porastu okužba z gonorejo, ki postaja vse bolj odporna proti zdravilom.

Uporaba lubrikantov na osnovi olja s kondomi iz lateksa

Če uporabljate kondome iz lateksa, lubrikanti na oljni osnovi niso primerna izbira, prav tako tudi ne naravna olja, kot sta olivno in kokosovo, s katerimi morda nadomeščate lubrikant. Olje poškoduje lateks in kondom v njegovi družbi izgubi svojo moč. Skupaj z njim uporabljajte lubrikant na osnovi vode ali silikona. 

Uporaba neprimernih spolnih pripomočkov

Za igrice v postelji so primerne izključno temu namenjene igračke. Sadje, zelenjava ali drugi predmeti, ki bi glede na obliko lahko služili kot začimba spolnih igric, niso namenjeni za druženje z intimnimi predeli.

Spodbujanje partnerja k vrhuncu

Prevelika osredotočenost na doživljanje vrhunca ustvari napetost, ki na koncu oba oropa užitka. Včasih orgazma ni in s tem ni nič narobe. Velikokrat je veliko pomembnejša od cilja pot.

Izvajanje poz, ki jim niste kos

Novosti so v seksu vedno dobrodošle, a pretiravanje ni na mestu. Položaji, med katerimi bi se lahko poškodovali, ali načini stimulacije intimnih predelov, ki jim vaše telo ni kos, ne bodo pripeljali do užitka. Ravno nasprotno: kaj lahko boste utrpeli bolečine in poškodbe. Nove položaje in načine stimulacije spoznavajte postopoma ter počasi, in če bodo za vas prevelik zalogaj, pravočasno odnehajte.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije